Νέο κέντρο μπαταριών από την BMW

Νέο κέντρο μπαταριών από την BMW

Κώστας Παστρίμας
Νέο κέντρο μπαταριών από την BMW
Η BMW επενδύει σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις δοκιμών μπαταριών έως το 2026.

Η BMW συνεχίζει την επιθετική της προσέγγιση προς την ηλεκτροκίνηση επενδύοντας συνεχώς σε νέες εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό. Η τελευταία της ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση περιλαμβάνει ένα νέο κέντρο δοκιμών μπαταριών το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί το 2026.

Τα πρώτα κτίρια θα είναι έτοιμα σε μερικούς μήνες στην περιοχή Βάκερσντορφ και θα φιλοξενήσουν τις δραστηριότητες εξέλιξης των μπαταριών υψηλής τάσης. Αναμένεται να τεθούν σε κανονική λειτουργία ήδη από τα μέσα του 2024. Στη συνέχεια, σε μια συνολική επιφάνεια 8.442 τ.μ., οι μπαταρίες και άλλα εξαρτήματα θα δοκιμάζονται από τα πρώτα στάδια εξέλιξης, πολύ πριν από την έναρξη της παραγωγής.

BMW

Η επένδυση ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ θα επικεντρωθεί κυρίως στην πολύπλοκη τεχνολογία δοκιμών μπαταριών σε πάγκους και στις αναβαθμίσεις της υπάρχουσας υποδομής του κτιρίου που απαιτούνται για τη λειτουργία τους. Οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ τοποθετείται και μία νέα πλάκα δαπέδου στο κτίριο. Στα μέσα του 2024, με την έναρξη των εργασιών του πρώτου τομέα, θα τεθούν σε λειτουργία οι λεγόμενοι «δοκιμαστές μπαταριών».

BMW

Ανάμεσα στους ελέγχους που πραγματοποιούνται είναι δοκιμές κραδασμών, δοκιμές κρούσεων και δοκιμές αντοχής στις συνεχόμενες φορτίσεις. Στην τελική φάση, από το 2025 και μετά, το κέντρο δοκιμών θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τον τελικό έλεγχο των ηλεκτρικών οχημάτων πριν από την επίσημη έναρξη της παραγωγής και για τη διασφάλιση της απαιτούμενης κορυφαίας ποιότητας.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!