Η Tushek Aeon προκαλεί τρόμο με τους 2.500 ίππους της

Κώστας Παστρίμας
Η Tushek Aeon προκαλεί τρόμο με τους 2.500 ίππους της
Ένα απίστευτο ηλεκτρικό supercar από την Σλοβενία έρχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στην Rimac και την Koenigsegg.

Η Tushek είναι μια μικρή εταιρία κατασκευής οχημάτων η οποία ασχολήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια σοβαρά με τα υβριδικά και ηλεκτρικά supercars. Η εταιρεία από την Σλοβενία κινήθηκε στα χνάρια της κροατικής Rimac και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» παρουσιάζοντας το ανεπανάληπτο Aeon E.

Το Tushek Aeon E είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar με την εντυπωσιακή απόδοση των 2.500 ίππων να κλέβει την παράσταση. Δεν έχει γίνει γνωστό το πόσους ηλεκτροκινητήρες διαθέτει το Aeon, ωστόσο το μόνο που θα κρατήσουμε είναι το βάρος του που δεν ξεπερνάει τα 1.600 κιλά! Μιλάμε δηλαδή για μια αναλογία κιλών ανά ίππο που φτάνει το 1,7:1...

tushek

Παράλληλα με το Aeon E, η Tushek παρουσίασε μια δεύτερη έκδοση Aeon H με υβριδικό σύστημα κίνησης. Το Aeon H είναι εξοπλισμένο με έναν V8 κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνολικά αποδίδουν 1.930 ίππους. Εκεί που τα πράγματα γίνονται εντυπωσιακά είναι στο βάρος το οποίο φτάνει τα 1.480 κιλά. Αυτό σημαίνει μια αναλογία κιλών ανά ίππο στα 1,3:1.

tushek

Η Tushek πάντως είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της από το 2019 όταν παρουσίασε το supercar TS900. Το αυτοκίνητο τότε χρησιμοποιούσε έναν κινητήρα 4.2 λίτρων V8 ο οποίος με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων απέδιδε 950 ίππους και 1.400 Nm ροπής με την τελική ταχύτητα να άγγιζε τα 380Km/h. Πλέον, με το Aeon η Tushek είναι έτοιμη να τα βάλει με τις Koenigsegg και Rimac.

tushek

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!