BMW: Υβριδική ενίσχυση της Σειράς 5

BMW: Υβριδική ενίσχυση της Σειράς 5

Κώστας Παστρίμας
BMW: Υβριδική ενίσχυση της Σειράς 5
H BMW προσθέτει στην γκάμα της Σειράς 5 την ήπια υβριδική τεχνολογία 48-Volt και Plug-In υβριδικές εκδόσεις.

Μετά την έλευση της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i5, η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει την γκάμα της Σειράς 5 με εξηλεκτρισμένα μοντέλα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκαν τα Plug-In υβριδικά της μάρκας, αλλά και τα 48V υβριδικά τα οποία από τον Νοέμβριο του 2023 θα είναι διαθέσιμα.

Στην περίπτωση των Plug-In υβριδικών, η BMW φέρνει δύο εξαιρετικά μοντέλα τα οποία ξεχωρίζουν για την άνεση και την πολυτέλεια. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία BMW eDrive για plug-in υβριδικά συστήματα, η οποία συνδυάζεται στην BMW 530e Sedan με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, και στην BMW 550e xDrive Sedan με έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα από την τελευταία αρθρωτή γενιά Efficient Dynamics του BMW Group.

BMW

Ο ηλεκτροκινητήρας, που έχει εξελιχθεί ειδικά για το υβριδικό σύστημα κίνησης, είναι επίσης ενσωματωμένος στο 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport μαζί με τα ηλεκτρονικά ισχύος του. Η ενσωματωμένη μονάδα κίνησης είναι ιδιαίτερα αποδοτική και παράγει έως 197 ίππους (BMW 550e Sedan) ή 184 ίππους (BMW 530e Sedan) συμβάλλοντας στη μέγιστη απόδοση του συστήματος των δύο plug-in υβριδικών sedan.

BMW

Παράλληλα, ο εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 3,0 λίτρων της νέας BMW 550e xDrive Sedan συμβάλει στην παραγωγή συνολικής ισχύος που φτάνει έως 489 ίππους με τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 700Nm. Το σύνολο εξασφαλίζει επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.

BMW

Τόσο η νέα BMW 530e Sedan όσο και η νέα BMW 550e xDrive Sedan διαθέτουν μια διευρυμένη γκάμα βασικού εξοπλισμού. Εκτός από ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης το BMW IconicSounds Electric, ένα σύστημα ήχου σχεδιασμένο από τον Χανς Ζίμερ όταν το αυτοκίνητο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

BMW

Η BMW 550e xDrive Sedan διατίθεται επίσης στάνταρ με το Adaptive Chassis Professional, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και χαμηλωμένη ανάρτηση, καθώς και Integral Active Steering. Στη Γερμανία, η συνιστώμενη τιμή λιανικής είναι 65.300 ευρώ για τη νέα BMW 530e Sedan και 77.300 ευρώ για τη νέα BMW 550e xDrive Sedan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!