MotoGP, Ινδία - Σοβαρός τραυματισμός για Άλεξ Μάρκεθ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP, Ινδία - Σοβαρός τραυματισμός για Άλεξ Μάρκεθ
Νοκ-Άουτ για τουλάχιστον έναν αγώνα βγήκε ο Ισπανός αναβάτης της Gresini στο MotoGP μετά την πτώση στις κατατακτήριες στο Buddh International Circuit.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η ημέρα σπριντ του Grand Prix Ινδίας του MotoGP για τον Άλεξ Μάρκεθ. Ο Ισπανός αναβάτης της Gresini Racing Ducati βρέθηκε στη 2η θέση στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών, όμως δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη συνέχεια της διαδικασίας.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου κατατακτήριων δοκιμών, ο Άλεξ Μάρκεθ είχε σφοδρή πτώση στην έξοδο της στροφής τέσσερα. Από το highside βρέθηκε στο οδόστρωμα με άσχημο τρόπο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Από την αρχή κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και χρειάστηκε μάλιστα τη βοήθεια των ανθρώπων της πίστας για να απομακρυνθεί από το σημείο.

Άμεσα, κατευθύνθηκε προς το ιατρικό κέντρο της πίστας ώστε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. Μετέπειτα, μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο στο Νέο Δελχί και εξετάσεις έδειξαν πως ο Ισπανός έχει σπάσει τρία πλευρά.

Αυτό τον έθεσε εκτός μάχης τόσο για τον Αγώνα Σπριντ του Grand Prix Ινδίας όσο και για τον αγώνα της Κυριακής. Με δεδομένο πως ο επόμενος αγώνας είναι σε μία μόλις εβδομάδα, δεν αποκλείεται ο Μάρκεθ να απουσιάσει και από το αγωνιστικό τριήμερο στο Μοτέγκι στην Ιαπωνία.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!