Κακοκαιρία Daniel: Ακόμα και το ειδικό Unimog δεν κατάφερε να περάσει την πλημμυρισμένη εθνική οδό

Newsroom
Κακοκαιρία Daniel: Ακόμα και το ειδικό Unimog δεν κατάφερε να περάσει την πλημμυρισμένη εθνική οδό
Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, η οποία έχει πλημμυρίσει στο ύψος του Συκουρίου Λάρισας.

Ούτε την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας, καθώς δεν παρατηρείται σημαντική υποχώρηση του ύψους των υδάτων στην περιοχή Γυρτώνης - Συκουρίου που έχει πλημμυρίσει από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel.

Κόλλησε και το ειδικό Unimog

Μάλιστα όπως γνωστοποίησε η παραχωρησιούχος εταιρεία, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, την Τρίτη ούτε το εξειδικευμένο όχημα Unimog κατάφερε να διέλθει του σημείου, παρά το γεγονός ότι οι δυνατότητες του επιτρέπου να περάσει υδάτινο κώλυμα ύψους 1,1 μέτρων. Ενδεικτικά, τα άρματα μάχης τύπου Leopard μπορούν να περάσουν από υδάτινο κώλυμα 1,2 μέτρων.

Η ανακοίνωση του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου

Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας επί του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου λόγω εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου (Χ.Θ. 366).

Η κυκλοφορία είναι εφικτή στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο.

Σε ποιους δρόμους οι οδηγοί δεν πληρώνουν διόδια

Τα προβλήματα οδηγούν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να παρατείνει έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης τη δωρεάν διέλευση οχημάτων από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την Ιόνια Οδό, τον Ε65, αλλά και το τμήμα από Νίκαια έως Πελασγία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Έως και την Πέμπτη στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δυο κατευθύνσεις, ύστερα από νέα εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Επιπλέον, αντίτιμο δεν θα καταβάλλεται ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο την πλημμυρισμένη εθνικό οδό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!