Συλλεκτική έκδοση για την 100ή Toyota Supra GR GT4

Συλλεκτική έκδοση για την 100ή Toyota Supra GR GT4

Κώστας Παστρίμας
Συλλεκτική έκδοση για την 100ή Toyota Supra GR GT4
Η Toyota γιορτάζει την παραγωγή 100 αγωνιστικών Supra GR GT4 με μια συλλεκτική έκδοση.

Όταν η Toyota παρουσίασε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια την GR Supra αμέσως δέχτηκε πιέσεις να εξελίξει μια αγωνιστική έκδοση προκειμένου να πάρει μέρος στους αγώνες της κατηγορίας GT4. Το 2020 λοιπόν ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή της η GR Supra GT4 η οποία γνώρισε άμεσα μεγάλες επιτυχίες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Στις αρχές του 2023 η Toyota παρουσίασε μέσω της αγωνιστικής ομάδας Gazoo Racing την καινούρια GR Supra GT4 EVO η οποία μέχρι τώρα έχει πάρει μέρος σε 300 αγώνες έχοντας καταγράψει 43 νίκες και 125 βάθρα. Με αφορμή την παραγωγή της 100ής Supra η Toyota αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση για να τιμήσει αυτό το ορόσημο.

toyota

Η Toyota GR Supra GT4 100 Edition θα παραχθεί σε μόλις 3 μονάδες και θα είναι βαμμένη σε χρώμα πορτοκαλί (Plasma Orange). Το αυτοκίνητο είναι προδιαγραφών GT4 και είναι για αποκλειστική χρήση σε πίστα. Ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3.0 λίτρων αποδίδει 450 ίππους όπως στην έκδοση EVO, ωστόσο έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως τα αεροδυναμικά βοηθήματα που τη διαχωρίζουν από την αγωνιστική έκδοση.

toyota

Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει θέση συνοδηγού, LED φώτα από το Πρωτάθλημα Αντοχής, καθρέπτες από ανθρακονήματα, ενώ η εξάτμιση είναι ειδικά σχεδιασμένη για το συγκεκριμένο μοντέλο. Το κάθε ένα από τα 3 μοντέλα θα κοστίζει 220.000 ευρώ. Ο Χέντρικ Σίτζελ, διευθυντής της Toyota Gazoo Racing Ευρώπης, σχολίασε: «Με το GR Supra GT4 και GR Supra GT4 EVO δουλέψαμε με τους πελάτες για να εξελίξουμε ένα αυτοκίνητο που θα είχε επιτυχία σε διεθνές επίπεδο. Χάρη στον ενθουσιασμό των πελατών μας φτάσαμε στο σημείο να δημιουργήσουμε 100 οχήματα σε 3 χρόνια. Η GR Supra GT4 100 Edition δημιουργήθηκε για συλλέκτες και φίλους της Toyota».

toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!