F1-O Φερστάπεν σε μπελάδες με τη Valkyrie, αξίας 3 εκατ. ευρώ, σε δημόσιο δρόμο (vid)

Newsroom
F1-O Φερστάπεν σε μπελάδες με τη Valkyrie, αξίας 3 εκατ. ευρώ, σε δημόσιο δρόμο (vid)
Πιθανούς μπελάδες αντιμετωπίζει ο Μαξ Φερστάπεν στη Γαλλία για βίντεο που τον δείχνει να υπερβαίνει κατά πολύ το όριο ταχύτητας μέσα σε τούνελ οδηγώντας την Aston Martin Valkyrie.

Βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, φαίνεται να παραβιάζει το όριο ταχύτητας στη Γαλλία ενώ οδηγεί τη Valkyrie, το hypercar της Aston Martin αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το βίντεο, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, δείχνει τον Ολλανδό οδηγό, που ζει μόνιμα στο Μονακό, να οδηγεί με υψηλή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο A8. Το βίντεο, που τράβηξε ο φίλος του Μαρκ Κοξ και ανάρτησε στο Instagram, δείχνει τον Ολλανδό οδηγό να οδηγεί την Aston Martin Valkyrie μέσα από το τούνελ Canta-Galet στα περίχωρα της Νίκαιας.

Το βίντεο δείχνει το κοντέρ να καταγράφει την ταχύτητα του αυτοκινήτου στα 124 χλμ/ώρα, δηλαδή 14 χλμ/ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας του αυτοκινητόδρομου, που είναι 110 χλμ/ώρα. Τα όρια ταχύτητας σε τούνελ όπως το Canta-Galet μειώνονται περαιτέρω στα 77 χλμ/ώρα στην περιοχή.

Ο Φερστάπεν φορούσε επίσης ακουστικά υψηλής ποιότητας, τα οποία παρέχονται με το αυτοκίνητο που έχει σχεδιάσει ο Adrian Newey, λόγω του εκκωφαντικού θορύβου που παράγεται από τον 12-κύλινδρο κινητήρα του αυτοκινήτου. Οι οδηγοί ειδοποιούνται για οδικά σήματα και σειρήνες μέσω ενός μικροφώνου έξω από το αυτοκίνητο, που μεταφέρει τον ήχο στα ακουστικά που ακυρώνουν τον θόρυβο.

Η χρήση ακουστικών κατά την οδήγηση απαγορεύεται στη Γαλλία, και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης συνιστούν ότι δεν θα ήταν αδύνατο να διωχθεί ο Verstappen για τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Valkyrie

Όσο για την Aston Martin Valkyrie, τα λόγια είναι λίγα για την περιγράψουν. Σχεδιασμένη από τον ίδιο τον Άντριαν Νιούι, το hypercar της βρετανικής μάρκας εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων της Cosworth, ο οποίος αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους και δίνει, όπως καταλαβαίνετε, εξωπραγματικές επιδόσεις. Το ίο εντυπωσιακό όμως είναι η τεχνολογία της Formula 1 που ενσωματώνει και την κάνουν ένα από τα πιο εξελιγμένα αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!