Ένα ηλεκτρικό supercar αφιερωμένο στον Τζένσον Μπάτον

Ένα ηλεκτρικό supercar αφιερωμένο στον Τζένσον Μπάτον

Κώστας Παστρίμας
Ένα ηλεκτρικό supercar αφιερωμένο στον Τζένσον Μπάτον
Ο πρωταθλητής Formula 1 του 2009, Τζένσον Μπάτον έκοψε την... κορδέλα σε ένα πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό supercar.

Στη διάρκεια του φετινού «The Quail A Motorsports Gathering» στην Καλιφόρνια, ο Τζένσον Μπάτον είχε την τιμή να παρουσιάσει στο κοινό την νέα ηλεκτρική Lotus Evija. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Βρετανού πρωταθλητή Formula 1 2009 καθώς η Lotus φρόντισε να ταιριάξει πολλά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της καριέρας του Μπάτον με το ηλεκτρικό Evija.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρωματισμός που επέλεξαν οι άνθρωποι της Lotus είναι λευκός με φλούο κίτρινο και ανθρακί που θυμίζει την Brawn GP με την οποία ο Μπάτον κέρδισε τον τίτλο της Formula 1 το 2009. Ακόμα και στο εσωτερικό το αυτοκίνητο συναντάμε έντονα στοιχεία του Βρετανού πιλότου όπως το νούμερο #22 με το οποίο αγωνίστηκε το 2009, τα οποία συνοδεύονται από πολυτελή υλικά όπως αλκαντάρα και δέρμα.

lotus

Όσο για το τεχνικό μέρος της Lotus Evija, πρόκειται για ένα καθαρό supercar με εκρηκτικές επιδόσεις. Το σύνολο των ηλεκτροκινητήρων αποδίδει τους απίστευτους 2.039 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 1.704 Nm. Η επιτάχυνση από τα 0-100Km/h γίνεται σε κάτω από 3 δευτερόλεπτα και τα 0-300Km/h επιτυγχάνονται σε 9,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350Km/h.

lotus

Η μπαταρία από την άλλη έχει χωρητικότητα 93 kWh και είναι σε θέση να φορτίσει σε μόλις 18 λεπτά σε ταχυφορτιστή 350 kW. Η αυτονομία από την άλλη είναι στα 346 χιλιόμετρα. Και για να έχουμε μια εικόνα του τι σημαίνει το Lotus Evija θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι επίσημα το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα.

lotus

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!