Τι γίνεται όταν ένας πρωταθλητής WSBK συναντηθεί με μια δίχρονη Yamaha του 1977 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Τι γίνεται όταν ένας πρωταθλητής WSBK συναντηθεί με μια δίχρονη Yamaha του 1977 (vid)
Απολαύστε τον Ραζγκατλίογλου να οδηγεί την αγωνιστική YZR750 του 1977 στο Μουτζέλο.

Η Yamaha γιορτάζει, μεταξύ άλλων, φέτος τα 50 χρόνια από τη δημιουργία της πρώτης TZ και για να τιμήσει την περίσταση συγκέντρωσε παλιούς και σύγχρονους αγωνιζόμενους στην πίστα του Μουτζέλο στην Ιταλία. Τη διοργάνωση ανέλαβε το Yamaha Racing Heritage Club και ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο πρωταθλητής WSBK του 2021 Τόπρακ Ραζγκατλίογλου.

Ο θεαματικός Τούρκος αναβάτης, ο οποίος το 2024 θα οδηγήσει για λογαριασμό της BMW Motorrad στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλές από τις παλιές αγωνιστικές μοτοσικλέτες της Yamaha στη διάρκεια της διοργάνωσης, ωστόσο εκείνη που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η δίχρονη YZR750.

Yamaha

Η μοτοσικλέτα είναι η Yamaha OW31 του 1977 με την οποία ο Στιβ Μπέικερ πήρε μέρος και κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρτωάθλημα Grand Prix εκείνη τη χρονιά. Οι άνθρωποι της Yamaha ήταν επιφυλακτικοί αρχικά στο να δώσουν μια τόσο σπάνια μοτοσικλέτα στον Τόπρακ, ωστόσο τελικά υπέκυψαν και τον άφησαν να κάνει μερικούς γύρους στην πίστα.

Yamaha

Μάλιστα, η προτροπή των ανθρώπων της Yamaha Racing ήταν να μην κινηθεί στο όριο, φοβούμενοι τα χειρότερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Κρατήσαμε την ανάσα μας γιατί ο Τόπρακ... είναι ο Τόπρακ». Απολαύστε τον Τούρκο αναβάτη με την αξέχαστη δίχρονη YZR750 στην πανέμορφη ιταλική πίστα.

Απολαύστε τον Τούρκο αναβάτη στη σέλα της θρυλικής YZR750.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!