Οι αλλαγές στην Jaguar θα παρασύρουν και την I-Pace

Οι αλλαγές στην Jaguar θα παρασύρουν και την I-Pace

Κώστας Παστρίμας
Οι αλλαγές στην Jaguar θα παρασύρουν και την I-Pace
Ο νέος CEO της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι ακόμα και το ηλεκτρικό I-Pace θα αντικατασταθεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Η επιθετική προσέγγιση στα επόμενα βήματα της πορείας της Jaguar είχε ξεκινήσει από τον προηγούμενο CEO της εταιρείας Τιερί Μπολορέ και από ότι φαίνεται συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά με τον καινούριο Πρόεδρο Αντριάν Μαρντέλ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντριάν Μαρντέλ, ούτε η ηλεκτρική I-Pace δεν θα γλιτώσει από τις σαρωτικές αλλαγές στη φιλοσοφία της Jaguar καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο θα αντικατασταθεί από ένα καινούριο.

jaguar

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι η Jaguar θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2025 τη δική της ανεξάρτητη πλατφόρμα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αφήνοντας πίσω της την πλατφόρμα Land Rover MLA. Η νέα αυτή πλατφόρμα ονομάζεται JEA και η εταιρεία έχει δημιουργήσει προσδοκίες για μεγάλες δυνατότητες παραγωγής, αλλά και πολύ υψηλή τεχνολογία.

jaguar

Το πρώτο μοντέλο που θα βγει από τη νέα αυτή πλατφόρμα θα παρουσιαστεί το 2024 και θα μπει στη γραμμή παραγωγής το 2025, όταν και ξεκινήσει να λειτουργεί η JEA. Όσο για την I-Pace, ο αντικαταστάτης της θα οριστικοποιηθεί μέσα στους επόμενους 9 μήνες για να γίνει ομαλή η μετάβαση από το παλιό μοντέλο στο καινούριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!