F1 - Ο Mad Mike μαθαίνει στον Μαξ Φερστάπεν να ντριφτάρει (vid)

F1 - Ο Mad Mike μαθαίνει στον Μαξ Φερστάπεν να ντριφτάρει (vid)
O παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πήρε από τον,,, ειδικό μία γεύση για το πώς είναι να κάνεις drift.

Πέρα από καλός οδηγός στη Formula 1, o Μαξ Φερστάπεν ψάχνει συνεχώς νέες ευκαιρίες ώστε να δοκιμάζει την τύχη του σε άλλες μορφές αγώνων. Ο 25χρονος δεν λέει ποτέ όχι στην οδήγηση αγωνιστικών κάθε είδους, είτε πρόκειται για πίστα είτε για χώμα.

Αυτή τη φορά ο Φερστάπεν βρέθηκε σε τιμόνι ενός αυτοκινήτου drift, κάτι το οποίο δεν είχε ξανακάνει στη ζωή του. Μάλιστα είχε για… δάσκαλο τον μετρ του είδους, τον «Mad Mike» Μάικ Ουίντετ.

Το αυτοκίνητο που είχαν στη διάθεσή τους ήταν ένα Mazda RX7 χρονολογίας 1992. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τροποποιημένο αγωνιστικό ειδικά για drift το οποίο λόγω των αλλαγών στο αμάξωμα και στα μηχανικά μέρη έχει πάρει το προσωνύμιο: «Το Θηρίο». Μάλιστα ξεπερνά τους 600 ίππους σε ισχύ. Στα χέρια του «Mad Mike» έχει κατακτήσει πληθώρα τίτλων και όπως αποκάλυψε στον Φερστάπεν, ήταν έως εκείνο το σημείο ο μοναδικός που είχε οδηγήσει το αυτοκίνητο.

Μαξ Φερστάπεν

Ο μαθητής Φερστάπεν ξεκίνησε τα… ιδιαίτερα με ντόνατς πριν περάσει στα «οκταράκια» και εν συνεχεία δοκίμασε για πρώτη φορά παρατεταμένο drift. Μπορεί στην καθημερινότητά μας να είναι άβολο αν μας σβήνει ο κινητήρας του αυτοκινήτου μας, όμως αυτό μπορεί να τύχει ακόμη και σε έναν δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1. Στην τελευταία δοκιμασία τοποθέτησαν χάρτινες καρικατούτες του Κρίστιαν Χόρνερ με ένα γιγαντιαίο χέρι ώστε ο Φερστάπεν να κάνει «high five» ενώ drift-άρει.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Μαξ Φερστάπεν να κάνει για πρώτη φορά στη ζωή του drift.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!