Ο διάσημος μουσικός που θα επιμεληθεί τον ήχο των ηλεκτρικών Renault (vid)

Ο διάσημος μουσικός που θα επιμεληθεί τον ήχο των ηλεκτρικών Renault (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο διάσημος μουσικός που θα επιμεληθεί τον ήχο των ηλεκτρικών Renault (vid)
Σε έναν θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής εμπιστεύτηκε η Renault το... soundrack των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Οι αντιφάσεις στον κόσμο του αυτοκινήτου είναι τρομερές και δεν σταματούν ούτε στην περίπτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αφού καταφέραμε να πετύχουμε τη μείωση των ρύπων και κυρίως τη μείωση του θορύβου που εκπέμπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η νέα μόδα που έχει προκύψει είναι να δημιουργήσουν οι κατασκευαστές ήχους για τα ηλεκτρικά μοντέλα τους που να μιμούνται τα βενζινοκίνητα!

Πολλοί κατασκευαστές μάλιστα επιστράτευσαν κορυφαία ονόματα της μουσική για να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα με τη Renault να μπαίνει πολύ δυναμικά στο παιχνίδι. Η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον διάσημο Ζαν Μισέλ Ζαρ για να επιμεληθεί τους ήχους που θα εκπέμπουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Renault

Το project αυτό αποτέλεσε μία ευκαιρία για τη Renault να υπογραμμίσει τη μοναδική της ταυτότητα, μέσα από τους ήχους ενός αυτοκινήτου. Η απόφαση για τη συνεργασία με τον Ζαν Μισέλ Ζαρ, αναφορικά με την εξέλιξη των ήχων που θα πλαισιώσουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα, ξεκίνησε το 2021 όταν ο καλλιτέχνης και ο CEO του Renault Group, Λούκα ντε Μέο, συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου
στο Μόναχο – όπου παρουσιαζόταν το Megane E-Tech electric.

Renault

Ο Γάλλος καλλιτέχνης σχολίασε για την ενασχόληση με το αυτοκίνητο: «Για ένα μουσικό, το να ξεκινά από λευκό χαρτί είναι κάτι μοναδικό. Το να ασχολείσαι με την απόλυτη σιωπή είναι προκλητικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό».

Βίντεο της συνέντευξης του Ζαν Μισέλ Ζαρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!