F3 - H Σοφία Φλερς έγραψε ιστορία

F3 - H Σοφία Φλερς έγραψε ιστορία
H νεαρή Γερμανίδα οδηγός σημείωσε μία εκπληκτική εμφάνιση στον αγώνα του Σπα, κατακτώντας τους πρώτους της βαθμούς.

Στον αγώνα της Formula 3 στο Βέλγιο γράφτηκε ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Σοφία Φλερς κατέκτησε τους πρώτους της βαθμούς στη σεζόν και έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός που κατάφερε να βαθμολογηθεί στο θεσμό.

Μάλιστα, η οδηγός της PHM πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς η πίστα είχε αρκετό νερό λόγω έντονης βροχόπτωσης. Εκκίνησε από την 24η θέση και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι και την 7η, στην οποία τερμάτισε.

Η Φλερς είχε κάνει άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση στον αγώνα της Αυστρίας τερματίζοντας εντός της βαθμολογούμενης 10άδας. Ωστόσο μια τεχνική παρατυπία στο μονοθέσιό της, κάτι για το οποίο φέρει ευθύνη η ομάδα, είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της από την τελική κατάταξη.

Για το επίτευγμά της στο Σπα, η Φλερς ανέφερε: «Από την αρχή της σεζόν έλεγα πως θα κατακτήσω βαθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν και τα κατάφερα. Δίχως τη βοήθεια της Alpine δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Είναι πάντα απολαυστικό να αγωνίζομαι σε μια θρυλική πίστα όπως το Σπα και φέτος ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερο. Το Σάββατο είχα επίσης ένα δυνατό αποτέλεσμα με τη 12η θέση, αλλά την Κυριακή κάναμε τις σωστές επιλογές στη στρατηγική και τερμάτισα στους βαθμούς σε ένα πάρα πολύ δύσκολο τριήμερο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω και την PHM για τη δουλειά που έκανε».

Η 22χρονη στην καριέρα της έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες και απρόοπτα, όπως το σοβαρό ατύχημα που είχε στο Μακάου το 2018.

Έκτοτε, όχι μόνο κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αλλά έχει αγωνιστεί σε κορυφαίους θεσμούς. Σήμερα είναι οδηγός της Ακαδημίας της Alpine, της ομάδας που αγωνίζεται στη Formula 1 και στο WEC.

Φωτογραφίες: sophiafloersch/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!