Στο Ρέγκενσμπεργκ η εκατομμυριοστή BMW

Στο Ρέγκενσμπεργκ η εκατομμυριοστή BMW

Κώστας Παστρίμας
Στο Ρέγκενσμπεργκ η εκατομμυριοστή BMW
Το εργοστάσιο Ρέγκενσμπεργκ άγγιξε το ορόσημο του ενός εκατομμυριοστού οχημάτων.

Η BMW γιόρτασε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο τις προηγούμενες ημέρες καθώς από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου Ρέγκενσμπεργκ βγήκε το εκατομμυριοστό όχημα. Πρόκειται για μια αμιγώς ηλεκτρική BMW iX1 σε χρώμα λευκό η οποία φωτογραφήθηκε μαζί το προσωπικό του εργοστασίου.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 40 χρόνια και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην κατασκευή των X1. Το 2022 ανάλαβε την κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού iX1, ενώ στο τέλος του 2023 θα συμπεριληφθεί στη γραμμή παραγωγής και ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο που είναι η iX2.

BMW

Συνολικά έως και 1.000 μονάδες των μοντέλων BMW Σειρά 1, BMW X1 και BMW X2 βγαίνουν αυτή τη στιγμή από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Ρέγκενσμπεργκ κάθε εργάσιμη ημέρα. Η μονάδα έγινε πρόσφατα το πρώτο εργοστάσιο του κατασκευαστή παγκοσμίως που χρησιμοποιεί μια ολοκληρωμένη ψηφιοποιημένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία για την επιθεώρηση, την επεξεργασία και τη σήμανση των βαμμένων επιφανειών των οχημάτων στην κανονική παραγωγή, η οποία βασίζεται σε ρομπότ που ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη.

BMW

Ο διευθυντής του εργοστασίου, Κάρστεν Ρέτζεντ, σχολίασε: «Η BMW iX1 είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε εξαιρετικά ελκυστικά ηλεκτρικά οχήματα για την premium compact κατηγορία στο εργοστάσιό μας στο Ρέγκενσμπεργκ. Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο αυτοκίνητο των πελατών σε όλο τον κόσμο. Για να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές απαιτήσεις της αγοράς παγκοσμίως, βασιζόμαστε ως εταιρεία στην τεχνολογική ποικιλομορφία. Συγκεκριμένα, εδώ στο Ρέγκενσμπεργκ, έχουμε την ευελιξία να κατασκευάζουμε διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης για την BMW X1 σε μια ενιαία γραμμή παραγωγής - μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά συστήματα, καθώς και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!