F1 - Ο Πέρεζ απαντά στις φήμες για το μέλλον του

F1 - Ο Πέρεζ απαντά στις φήμες για το μέλλον του
Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull Racing δεν αφήνει τις φήμες να τον επηρεάσουν ψυχολογικά, καθώς ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να βελτιωθεί αγωνιστικά.

Οι τελευταίοι πέντε αγώνες της Formula 1 μόνο εύκολοι δεν μπορούν να θεωρηθούν για τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός οδηγός έπειτα από την ήττα του στο Μαϊάμι, έχει πάρει την κάτω βόλτα, με τα αποτελέσματά του να απογοητεύουν.

Στο Grand Prix Μ. Βρετανίας έφτασε τους πέντε συνεχόμενους αγώνες που δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών. Μάλιστα αυτή τη φορά αποκλείστηκε από το Q1, κάτι για το οποίο ρίχνει ευθύνες αλλού.

Με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά, οι φήμες για το μέλλον του Πέρεζ θέλουν την... καρέκλα του στην ομάδα να «τρίζει», με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του να είναι πολλοί. Ωστόσο ο 33χρονος δεν δίνει σημασία στα εν λόγω δημοσιεύματα.

«Είμαι στη Formula 1 εδώ και 13 χρόνια. Τα έχω δει όλα. Δεν ανησυχώ για το μέλλον μου και δεν με ενδιαφέρουν τα δημοσιεύματα που ασχολούνται με αυτό. Είμαι συγκεντρωμένος ώστε να βελτιώσω την απόδοσή μου και να διασφαλίσω πως θα απολαμβάνω τους αγώνες από εδώ και πέρα. Έχω τη στήριξη του Χέλμουτ Μάρκο, του Κρίστιαν Χόρνερ και όλης της ομάδας. Όλοι με στηρίζουν, ξέρουν τι μπορώ να κάνω, γνωρίζω κι εγώ που μπορώ να φτάσω σε απόδοση και έχω την ομάδα πίσω μου», είπε μετά τον αγώνα του Σίλβερστον.

Όσο για τις δυσκολίες του Σίλβερστον ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις θέσεις ειδικά στο τέλος του αγώνα γιατί όλοι είναι με τα ίδια ελαστικά και δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοσή τους. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος την οποιαδήποτε πρόοδο γιατί είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις άλλο μονοθέσιο στις γρήγορες στροφές. Όταν θες να ακολουθήσεις άλλο μονοθέσιο, απλά χάνεις κάθετη δύναμη και όλα γίνονται πιο δύσκολα. Στους τελευταίους αγώνες έχω πρόβλημα με τη συμπεριφορά του μονοθεσίου, ειδικά τα Σάββατα. Θα δουλέψω με την ομάδα στον προσομοιωτή. Έχουμε μερικές ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε».

Πλέον η διαφορά του Πέρεζ από τον Φερστάπεν έχει εκτοξευθεί στους 99 βαθμούς στην κατάταξη οδηγών.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!