F1 - Ο Ράσελ έγινε... πιλότος (vid)

F1 - Ο Ράσελ έγινε... πιλότος (vid)
Ο οδηγός της Mercedes-AMG F1 έζησε μία ξεχωριστή εμπειρία στους αιθέρες!

Συχνά αποκαλούμε τους οδηγούς της Formula 1… πιλότους, για τον απλούστατο λόγο πως ο ρόλος τους θυμίζει σε πολλούς τομείς αυτόν των πιλότων μαχητικών αεροπλάνων. Το κατά πόσο αυτή η εντύπωση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή όχι, μπορεί πλέον να μας το απαντήσει ο Τζορτζ Ράσελ!

Οδηγός της Mercedes-AMG στον μαγικό κόσμο της Formula 1, έζησε μία μοναδική εμπειρία λίγα 24ωρα πριν από το Grand Prix της πατρίδας του. Προτού λοιπόν επισκεφτεί το ιστορικό Σίλβερστον, επισκέφτηκε τη βάση της RAF στον Κόνινγκσμι, για να πετάξει με ένα μαχητικό αεροσκάφος!

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος βρέθηκε στο κόκπιτ ενός Eurofighter Typhoon FGR.Mk 4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας!

Ενός ιπτάμενου θηρίου που αναπτύσσει ταχύτητα 1.8 Mach και είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στους αιθέρες.

«Καταδρομείς. Μία εμπειρία ζωής καθώς είχα την ευκαιρία να πετάξω με ένα μαχητικό αεροσκάφος Typhoon. Βλέποντας την ομαδική δουλειά, τη συναδελφικότητα και τις δεξιότητες στο σύνολο της RAF, καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη τιμή να εργάζεται κανείς στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία», έγραψε στα social media o Ράσελ.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Sky Sports F1, o οδηγός της Mercedes-AMG αναφέρθηκε και στις ομοιότητες των δύο κόσμων: «Είναι τόσες πολλές. Οι πιλότοι εκεί πάνω, πρέπει να έχουν τη νοητική ικανότητα, να μπορούν να ελέγχουν το αεροπλάνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και παράλληλα, κοιτώντας που είναι οι άλλοι, σχεδόν όπως εμείς κοιτάμε τους καθρέφτες μας ή κατανοούμε τι κάνουν τα ελαστικά»,

Και τώρα, προσγείωση στην πραγματικότητα, με την επόμενη αγωνιστική πρόκληση να είναι μόλις μερικά 24ωρα μακριά. Το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας διεξάγεται την Κυριακή 9 Ιουλίου στο ιστορικό Σίλβερστον.

Ο Ράσελ που μετά από εννέα αγώνες στο 2023 είναι έβδομος στη βαθμολογία με 72 πόντους στο ενεργητικό του, θέλει όσο τίποτα ένα θετικό αποτέλεσμα εντός έδρας. Εκεί όπου πέρυσι τέθηκε εκτός μάχης μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά την εκκίνηση, όντας «θύμα» τους χάους του πρώτου γύρου.

Φωτογραφία: Twitter/GeorgeRussell63

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!