F1 - Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου στην Αυστρία

F1 - Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου στην Αυστρία
Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον κόσμο της Formula 1, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να επισκέπτεται και πάλι την Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

Έπειτα από μία εβδομάδα χωρίς αγώνα, ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει, με το ένατο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν να είναι το Grand Prix Αυστρίας, το τριήμερο 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου. Ομάδες και οδηγοί, έπειτα από τον αγώνα στον Καναδά, ταξιδεύουν και πάλι επί ευρωπαϊκού εδάφους για ένα τριήμερο που περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ.

Ο αγώνας στο Σπίλμπεργκ πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην παλιά χάραξη με το όνομα Οστεράιχρινγκ το 1969. Το 1995 η διαδρομή ανανεώθηκε στη σημερινή της μορφή και έμεινε στο πρόγραμμα μέχρι το 2003. Ο εκμοντερνισμός της πίστας σήμανε την επιστροφή του Grand Prix Αυστρίας το 2014 - πλέον ως Red Bull Ring. Η διαδρομή έχει μήκος 4.318 μέτρα και αποτελείται από 10 στροφές. Την Κυριακή στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν 71 γύρους. Τις περισσότερες νίκες τις έχουν οι Τζο Σιφέρ, Αλέν Προστ και Μαξ Φερστάπεν με τρεις, ενώ νικητής το 2022 ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Κάρλος Σάινθ από το 2020 με το 1:05,619.

Στη βαθμολογία, ο Φερστάπεν έπειτα από τη νίκη του στον Καναδά εκτόξευσε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα στους 69 βαθμούς από τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός νιώθει πλέον την απειλή των Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον, οι οποίοι τον έχουν πλησιάσει στους 9 και 24 βαθμούς αντίστοιχα. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, το ενδιαφέρον μαίνεται για τη δεύτερη θέση, καθώς μόλις 13 βαθμοί χωρίζουν τις Mercedes-AMG και Aston Martin.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Red Bull Ring. Με δεδομένο πως πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής φίρμας, θα έχει ενδιαφέρον το αν θα δούμε ποικιλομορφία στις στρατηγικές, εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί σε στεγνό οδόστρωμα - πράγμα αμφίβολο.

F1 Αυστρία

To GP Αυστρίας και ο Αγώνας Σπριντ θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του έβδομου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα GP Αυστρίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 30 Ιουνίου

14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Σάββατο 1 Ιουλίου

13:00-13:44 – Sprint Shootout (LIVE)

17:30-18:00 – Αγώνας Σπριντ (LIVE)

Κυριακή 2 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)


Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!