F1 - H Aston Martin υπερασπίζεται τον Στρολ

F1 - H Aston Martin υπερασπίζεται τον Στρολ
Στη βρετανική ομάδα πιστεύουν πως ο Καναδός οδηγός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα της πατρίδας του.

Ακόμη ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο είχε ο Λανς Στρολ στο 2023. Ο 24χρονος παρά το γεγονός πως είχε ικανοποιητικό ρυθμό την Παρασκευή στο Μοντρεάλ απέτυχε να προκριθεί στο Q3 στις κατατακτήριες του Σαββάτου και λόγω ποινής εκκίνησε 16ος.

Στο Grand Prix της περασμένης Κυριακής κατάφερε να αναρριχηθεί στην κατάταξη έχοντας έξυπνη στρατηγική και ικανοποιητικό ρυθμό, τερματίζοντας στην 9η θέση. Έτσι πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς που βοήθησαν την ομάδα του να πλησιάσει τη Mercedes-AMG στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Παρά το γεγονός πως κέρδισε επτά θέσεις στον αγώνα, ο Στρολ δέχθηκε έντονη κριτική για την απόδοσή του, καθώς ο teammate του, Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε δεύτερος. Ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Μάικ Κρακ, ο Καναδός πραγματοποίησε αρκετά ικανοποιητική εμφάνιση στον εντός έδρας αγώνα του.

«Πιστεύω πως τα πήγε πολύ καλά. Στις κατατακτήριες δυσκολεύτηκε πολύ να βρει πρόσφυση και όταν συμβαίνει αυτό χάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Στον αγώνα οδήγησε πάρα πολύ καλά. Είχε κολλήσει στην κίνηση σε τρενάκια DRS και τον βάλαμε στα pits για να έχει καλύτερο ρυθμό. Όταν είχε ελεύθερη πίστα μπροστά του κινούνταν με τη σκληρή γόμα στον ίδιο ρυθμό με τους πρωτοπόρους. Όταν είσαι σε τρενάκι DRS τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το να τερματίσει 9ος από τη 16η θέση στην εκκίνηση είναι φοβερό επίτευγμα. Στα χαρτιά, όταν τερματίζεις ένατος και ο teammate του είναι δεύτερος τότε φαίνεται σαν ένα κακό αποτέλεσμα. Αλλά αν δούμε από πού ξεκίνησε ο Λανς, τότε πρόκειται για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Πιστεύω πως θα κρατήσει τα θετικά για τους επόμενους αγώνες. Είναι πολύ δυνατός σε σιρκουί υψηλών ταχυτήτων και ξέρουμε πως έπονται μια-δυο τέτοιες πίστες», είπε.

Ο Στρολ πραγματοποίησε επίσης ίσως την καλύτερη προσπέραση του αγώνα. Στον τελευταίο γύρο, επιτέθηκε στον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo στο τελευταίο σικέιν. Ώθησε τον Φινλανδό σε κακή έξοδο και τον προσπέρασε λίγα μέτρα πριν την καρό σημαία σε ένα εντυπωσιακό photo-finish.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!