F1 - Η McLaren θέλει να αλλάξει για να… σωθεί

F1 - Η McLaren θέλει να αλλάξει για να… σωθεί
Η βρετανική ομάδα θέλει να ξεφύγει από τη δυσχερή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται στην F1 και μάλιστα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

Αλλιώς περίμεναν στη McLaren Racing τη φετινή σεζόν της Formula 1. Πριν παρουσιαστεί η MCL60, το μονοθέσιο με το οποίο γιορτάζει τα 60 χρόνια πλούσιας ιστορίας της, συνειδητοποίησαν στο εργοστάσιο του Ουόκινγκ πως το πακέτο τους δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικό.

Πράγματι, σε ορισμένους αγώνες οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι δυσκολεύονται να περάσουν από το Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έχουν συλλέξει μόλις 17 βαθμούς, αριθμός απογοητευτικός για τις αρχικές προσδοκίες που είχε η βρετανική ομάδα για το 2023.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Καναδά, ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, αποκάλυψε πως η MCL60 θα αλλάξει σημαντικά εμφάνιση στους επόμενους αγώνες. Το πακέτο αναβαθμίσεων που ετοιμάζει είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται τρεις αγώνες για να «κουμπώσει» στο μονοθέσιο.

«Ξεκάθαρα η σεζόν μας έως τώρα μας έχει πει ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε το μονοθέσιό μας. Αυτό κάνουμε το τελευταίο διάστημα. Είδαμε από νωρίς πως δεν θα μπορούσε το μονοθέσιο να μας προσφέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε και τώρα δουλεύουμε ουσιαστικά ώστε να ανασχεδιάσουμε πλήρως την αεροδυναμική και κάποια εξαρτήματα κάτω από το αμάξωμα. Θα δούμε τα πρώτα κομμάτια στην Αυστρία και τα υπόλοιπα στους επόμενους αγώνες», σχολίασε ο Στέλα.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!