Peugeot XP 400: Το λιοντάρι βρυχάται (vid)

Κώστας Παστρίμας
Peugeot XP 400: Το λιοντάρι βρυχάται (vid)
Η Peugeot Motocycles επιστρέφει με κρότο στην κατηγορία των GT scooters με το εντυπωσιακό XP 400.

Ίσως η σημαντικότερη αφορμή για να επιστρέψει η Peugeot Motocycles στα μεγάλα «σαλόνια» των αγορών μοτοσικλέτας ήταν το XP 400. Το GT scooter της γαλλικής εταιρείας είναι ένας συνδυασμός premium urban maxi scooter και μοτοσικλέτας, ενώνοντας με τον ιδανικό τρόπο δύο κόσμους.

Τα καλά για το XP 400 ξεκινούν από τον σχεδιασμό ο οποίος έχει έντονες επιρροές από την Peugeot στα αυτοκίνητα. Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει είναι αναμφίβολα η χαρακτηριστική, φωτεινή υπογραφή με τα DRL σε σχήμα κυνόδοντα μπροστά και τις τρεις «νυχιές» πίσω. Το DNA της μάρκας αποτυπώνεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια εκπέμποντας πολυτέλεια και την ίδια στιγμή δυναμισμό.

Renault

Ο κινητήρας του XP 400 είναι μονοκύλινδρος 400 κ.εκ. εξελιγμένος από την Peugeot με την πρωτοποριακή τεχνολογία PowerMotion. Η απόδοσή του είναι 36,7 ίπποι και 38,1 Nm ροπής, κάτι που χαρίζει στο scooter πολύ καλές επιδόσεις. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και ποιοτικό ψεκασμό, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω CVT αυτόματου κιβωτίου.

Peugeot

Επειδή η οδηγική απόλαυση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Peugeot, το XP400 είναι εξοπλισμένο με ποιοτικές αναρτήσεις της KYB, φρένα ισχυρά με ABS, τροχούς 17 ιντσών εμπρός και 15 ιντσών πίσω και ενισχυμένο ατσάλινο πλαίσιο. Στην έκδοση GT μάλιστα οι ζάντες είναι ακτινωτές και τα ελαστικά διπλής χρήσης προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα στον αναβάτη να μπει και στο χώμα.

polaris

Το XP400 διαθέτει πίνακα οργάνων με συνδεόμενη οθόνη TFT 5 ιντσών, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, θύρα USB φόρτισης, αποθηκευτικό χώρο για ένα κράνος full-face, LED φώτα, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και θερμαινόμενα grip. Το νέο Peugeot XP 400 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στην τιμή των 8.500 ευρώ στην έκδοση Allure και 8.850 ευρώ στην έκδοση GT.

Βίντεο παρουσίασης του Peugeot XP 400.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!