Η Peugeot Motocycles στα χέρια της Mutares

Κώστας Παστρίμας
Η Peugeot Motocycles στα χέρια της Mutares
Η πολύπαθη Peugeot Motocycles περνάει πλέον στα χέρια της γερμανικής μάρκας Mutares.

Η πορεία της Peugeot Motocycles τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ροντέο». Η εταιρεία με την απίστευτη ιστορία που ξεκινάει από τον 19ο αιώνα, στις αρχές του 2000 είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και κυρίως σοβαρό θέμα ταυτότητας.

Η Mahindra ήρθε να δώσει λύση στα προβλήματα της εταιρείας αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών το 2019, αλλάζοντας ουσιαστικά σελίδα στην ιστορία της μάρκας. Όλα έδειχναν ότι η Mahindra θα έβαζε σε τάξη τη γαλλική φίρμα, ωστόσο τα μεγάλα προβλήματα δεν λύθηκαν, ενώ ήρθε και η δικαστική διαμάχη με την Piaggio για το τρίτροχο Metropolis να βάλει φρένο στα σχέδια των Ινδών.

Peugeot

Το 2023 φαίνεται πως είναι η χρονιά που για μια ακόμα χρονιά η Peugeot Motocycles αλλάζει χέρια. Η Mutares SE & Co. KGaA, γερμανική πολυεθνική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι απέκτησε επιπλέον 50% των μετοχών από την Mahindra και πλέον έχει τον έλεγχο στο 80% της Peugeot Motocycles. Αυτή είναι η 13η εταιρεία που έχει κάτω από την ομπρέλα της η Mutares.

Peugeot

Η Mahindra θα παραμείνει ο βασικός συνεργάτης της εταιρείας υποστηρίζοντας την μάρκα σε μοντέλα και τεχνολογία. Παρόλα αυτά, στα κεντρικά της Peugeot στη Γαλλία θα γίνεται πλέον ο σχεδιασμός και μέρος της κατασκευής των δίτροχων και τρίτροχων μοντέλων της μάρκας. Οι εγκαταστάσεις στην Μαντουρέ της Γαλλίας είναι αναβαθμισμένες και σε συνεργασία με την κινεζική JNQQ ήδη λειτουργούν με αυξημένη κερδοφορία.

Peugeot

Στόχος της Peugeot είναι να διανέμει τα μοντέλα της σε τρεις Ηπείρους. Ο CEO της Mutares, Γιόχαν Λάουμαν, δήλωσε: «Η Peugeot Motocycles είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη μάρκα με πλούσια ιστορία. Είναι ο παλαιότερος κατασκευαστής δικύκλων. Επίσης, βλέπουμε τεράστιες προοπτικές από δυνατές συνεργασίες που θα αναδυθούν μέσα από το τμήμα κινητικότητας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!