F1 - H δεύτερη αγάπη του Φερστάπεν

F1 - H δεύτερη αγάπη του Φερστάπεν
Η αγαπημένη ασχολία του πολυπρωταθλητή της Formula 1 όταν δεν οδηγεί την RB19 σε νίκες εντός πίστας δεν βρίσκεται πολύ μακριά από τους αγώνες.

Οι οδηγοί της Formula 1 έχουν ένα πολυάσχολο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει δοκιμές, ταξίδια σε Grand Prix και παρουσίες σε εκδηλώσεις χορηγών. Αυτό σημαίνει πως έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο ώστε να κάνουν πράγματα τα οποία τους ενδιαφέρουν.

Ο πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών, Μαξ Φερστάπεν, μπορεί και αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο του. Μάλιστα, δεν κρύβει και το αγαπημένο του χόμπι, το οποίο δεν είναι άλλο από το sim-racing. Μάλιστα, έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα event των αγώνων eSports, όπως οι 24 Ώρες Λε Μαν με την Team Redline, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες πήρε μέρος στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ.

«Μου αρέσει πολύ το χόμπι του sim-racing, το παίρνω πολύ σοβαρά. Πιστεύω πως δεν βλάπτει την προετοιμασία μου για τους αγώνες της F1. Πάντα πρέπει να προκαλείς τον εαυτό σου. Οδηγώ κυρίως διαφορετικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και όχι μονοθέσια της Formula 1. Πάντα σκέφτομαι πώς μπορώ να βελτιωθώ οδηγικά και πώς θα βελτιωθώ στο στήσιμο ενός αγωνιστικού ενώ παράλληλα διασκεδάζω αυτό που κάνω. Πέφτω στο κρεβάτι μου για ύπνο και σκέφτομαι περισσότερο τον προσομοιωτή μου απ’ ότι το μονοθέσιό μου σε ένα τριήμερο της F1, επειδή θέλω να τα πάω καλά εκεί. Μερικές φορές περνάω πολύ χρόνο στον προσομοιωτή και το λατρεύω», είπε ο Φερστάπεν στο πλαίσιο του Grand Prix Ισπανίας.

O Φερστάπεν δεν είναι ο μόνος οδηγός του grid που ασχολείται με το sim-racing. O Λάντο Νόρις της McLaren είναι ενεργός στον εικονικό κόσμο, με τους δύο να έχουν συμμετάσχει μαζί σε διάφορους αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!