MotoGP: Κίτρινες οι Ducati στο Μιζάνο

MotoGP: Κίτρινες οι Ducati στο Μιζάνο
Η Ducati θα βάψει κίτρινες τις εργοστασιακές Desmosedici GP23 για το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου

Η ιστορία της Ducati έχει βαφτεί... κόκκινη με την ιταλική μάρκα να έχει συνδυαστεί παγκοσμίως με το χρώμα της φωτιάς. Υπήρξαν ωστόσο στιγμές στην ιστορία της που ξέφυγε από τα καθιερωμένα και επικεντρώθηκε σε άλλα χρώματα.

Μια από αυτές τις εποχές ήταν η δεκαετία του 1970 όταν για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το κίτρινο χρώμα στις μοτοσικλέτες, ενώ αργότερα, τη δεκαετία του 1990 έγινε σήμα κατατεθέν των αγωνιστικών ομάδων Superbikes.

Ducati

Το Giallo Ducati, το χρώμα που ενέπνευσε συγκεκριμένα τα αγωνιστικά χρώματα, είχε τη μεγαλύτερη δημοτικότητα με την υιοθέτησή του στον κόσμο των αγώνων, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στη γραμμή παραγωγής. Το πιο χαρακτηριστικό αγωνιστικό μοντέλο ήταν η 748 R του 1997 με την οποία ο Πάολο Κασόλι πήρε την πρώτη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport. Αργότερα, στις μοτοσικλέτες παραγωγής είδαμε σε κίτρινο χρώμα τις 916, 996, 749, 999 και 1199 Panigale.

Ducati

Η Ducati θέλοντας να τιμήσει την ιστορία της στον κόσμο των αγώνων ανακοίνωσε ότι η αγωνιστική ομάδα Lenovo Ducati στο MotoGP, θα αγωνιστεί με τον κίτρινο χρωματισμό Giallo στο Grand Prix Αγίου Μαρίνου στο Μιζάνο, που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η αρχή έγινε ήδη στο WSBK με τις κίτρινες Panigale V4 R να κλέβουν την παράσταση στο Μιζάνο στα χέρια των Άλβαρο Μπαουτίστα και Μάικ Ρινάλντι.

Ducati

Ο Αντρέα Φεραρέσι, Διευθυντής του Centro Stile Ducati, σχλίασε: «Η Ducati έχει μια εξαιρετική ιστορία για την οποία οι παθιασμένοι οπαδοί της είναι εξαιρετικά περήφανοι. Το κίτρινο χρώμα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού και επιλέξαμε να το γιορτάσουμε μέσα από μια σύγχρονη χρωματική εμφάνιση γεμάτη ενέργεια. Το Giallo Ducati αντικατοπτρίζει σημαντικές πτυχές της ταυτότητάς μας, όπως η ενέργεια, ο ενθουσιασμός και η αγωνιστική τόλμη και είναι ένας πολύ ωραίος φόρος τιμής στην αθλητική μας ιστορία, τη χρονιά που αγωνιζόμαστε ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στα δύο πιο σημαντικά πρωταθλήματα μοτοσικλέτας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!