F1 - Χάμιλτον: «Μέχρι τη στροφή 10 ήμουν στην πρώτη σειρά του grid»

Newsroom
F1 - Χάμιλτον: «Μέχρι τη στροφή 10 ήμουν στην πρώτη σειρά του grid»
O επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη βελτίωση του μονοθεσίου της Mercedes και εντόπισε το σημείο όπου χάθηκε η δεύτερη θέση στο grid του αγώνα της Βαρκελώνης.

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Λιούις Χάμιλτον το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας. Από την μία η απόδοση του μονοθεσίου της Mercedes-AMG F1 βελτιώθηκε σημαντικά, από την άλλη χάθηκε μία ευκαιρία για παρουσία στην πρώτη σειρά του grid.

«Στην τελευταία μου προσπάθεια στο Q3 και μέχρι τη στροφή 10, ο χρόνος μου ήταν για μία θέση στην πρώτη σειρά του grid. Σε εκείνο το σημείο, μόλις πάτησα το γκάζι το μονοθέσιο εμφάνισε υπερστροφή. Πρέπει να δω λεπτομερώς τι συνέβη, όμως πιστεύω ότι εκεί έχασα τα δέκατα που θα μου έδιναν τη δεύτερη θέση», δήλωσε ο Χάμιλτον στο Sky Sports. Μετά την ποινή στον Γκασλί, ο Χάμιλτον «ανέβηκε» στην 4η θέση του grid.

Ο Βρετανός εξήγησε την αισθητή βελτίωση από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στις κατακτήριες του Σαββάτου. «Κάναμε εξαιρετική δουλειά το βράδυ της Παρασκευής, αναλύοντας τα δεδομένα. Και εγώ δούλεψα αρκετά, ψάχνοντας σε ποια σημεία μπορούμε να βελτιωθούμε. Πραγματικά δεν περίμενα ότι στις κατατακτήριες θα παλεύαμε για μία από τις δύο πρώτες θέσεις του grid. Βελτιωνόμαστε, κάτι που με ικανοποιεί αφάνταστα. Πραγματικά απόλαυσα την οδήγηση του μονοθεσίου στις κατατακτήριες».

Όσον αφορά το συμβάν με τον Τζορτζ Ράσελ, ο Χάμιλτον το απέδωσε σε λάθος επικοινωνίας της ομάδας με τον νεαρό teammate του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!