Εμπνευσμένη από το Dakar η νέα Yamaha Tenere World Rally

Εμπνευσμένη από το Dakar η νέα Yamaha Tenere World Rally
Η Yamaha παρουσίασε μια νέα έκδοση της Tenere 700 τιμώντας την αγωνιστική κληρονομιά στα ράλι.

Η Yamaha συνεχίζει να επενδύει στο δημοφιλές της Tenere 700 παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση World Rally. Η μοτοσικλέτα είναι βασισμένη στην έκδοση Rally Raid, έχοντας όμως έναν ειδικό χρωματισμό εμπνευσμένο από την αγωνιστική μοτοσικλέτα του Στεφάν Πετερανσέλ στο Dakar του 1993.

Τα χρώματα που έχει χρησιμοποιήσει η Yamaha στο World Rally είναι τα τολμηρά μπλε, ροζ φλούο και ασημί. Πρόκειται για τα ιστορικά αγωνιστικά χρώματα ράλι της εργοστασιακής μοτοσυκλέτας που οδήγησε ο Στεφάν Πετερασνέλ το 1993. Τα ίδια χρώματα θα χρησιμοποιήσουν οι αναβάτες της Yamaha, Αλεσάντρο Μποτούρι και Πολ Ταρές στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα του 2023, όπου θα ωθήσουν τις εργοστασιακές τους Tenere στο όριο.

Yamaha

Στο τεχνικό κομμάτι η μοτοσικλέτα ακολουθεί τα χνάρια της κορυφαίας World Raid με βασικό χαρακτηριστικό το διπλό ρεζερβουάρ 23 λίτρων που χαρίζει τεράστια αυτονομία στις μεγάλες διαδρομές. Παράλληλα, η έκδοση World Rally είναι εξοπλισμένη με κορυφαίες αναρτήσεις της KYB διαδρομής 230mm εμπρός και 220mm πίσω, όπως και αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins.

Yamaha

Το τελικό εξάτμισης της Akrapovic ενισχύει την αγωνιστική χροιά του CP2 κινητήρα, ενώ η Yamaha έχει τοποθετήσει ρυθμιζόμενο ABS στα φρένα τριών επιπέδων. Η οθόνη TFT 5 ιντσών προέρχεται επίσης από το Raid και διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας, ενώ η σέλα είναι δύο τμημάτων, εμπνευσμένη από τα ράλι. Η νέα Yamaha Tenere 700 World Rally είναι η τέταρτη πλέον έκδοση του Off-Road μοντέλου.

Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!