F1 - Ο Αντρέτι θέλει να «ψήσει» τον Φερστάπεν να αλλάξει καριέρα

F1 - Ο Αντρέτι θέλει να «ψήσει» τον Φερστάπεν να αλλάξει καριέρα
O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έχει συγκεκριμένα σχέδια στο μυαλό του για τον Ολλανδό της Red Bull Racing.

Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό η Formula 1 κατέχει την κορυφή ως το πιο δημοφιλές σπορ, όμως δεν είναι το μόνο με σπουδαία ιστορία. Γι’ αυτό εξάλλου και το Triple Crown του motorsport περιλαμβάνει τις 24 Ώρες Λε Μαν, τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης και το Grand Prix Μονακό.

Ένας οδηγός που έχει αγωνιστεί και στους τρεις αγώνες είναι ο Μάριο Αντρέτι. O Αμερικανός έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στη Formula 1, στο Indycar και έχει κερδίσει επίσης τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Συγκαταλέγεται σε έναν από τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η τελευταία του ιδέα έχει να κάνει με τον Μαξ Φερστάπεν. Ο 83χρονος Αντρέτι έχει βάλει στόχο να πείσει τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull Racing να συμμετάσχει μελλοντικά στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Όμως το πλάνο του είναι καλά «ενορχηστρωμένο».

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μια οικογένεια και έχει πολλές διαφορετικές μορφές. Είχα πάθος να κάνω τα πάντα και έχω αποκτήσει έτσι πολλούς φίλους. Οπότε, όταν ο Μαξ Φερστάπεν κατακτήσει 8 πρωταθλήματα στη Formula 1 θα κάτσω να του μιλήσω για να έρθει να αγωνιστεί στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Θα τον πείσω», ανέφερε ο Αντρέτι.

Ο Φερστάπεν έχει εκφράσει την άποψή του πως δεν τον δελεάζει το ενδεχόμενο να πάρει μέρος στον θρυλικό αγώνα του «Brickyard». Όμως έχει εκφράσει το θαυμασμό του και τη θέλησή του να αγωνιστεί μελλοντικά στις 24 Ώρες Λε Μαν. Μάλιστα, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να το πράξει με teammate τον Φερνάντο Αλόνσο.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!