Αυτά είναι τα νέα enduro της KTM (vid)

Αυτά είναι τα νέα enduro της KTM (vid)
H ΚΤΜ παρουσίασε την καινούρια γκάμα enduro μοτοσικλετών της για το 2024.

Η σειρά enduro KTM EXC του 2024 είναι πλέον γεγονός και περιλαμβάνει νέα μοντέλα με δίχρονο και τετράχρονο κινητήρα. Η KTM αναφέρει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια μικρή αναβάθμιση, αλλά για μια διαφορετική προσέγγιση που περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές σε πολλά σημεία.

Αρχικά, στα EXC του 2024 συναντάμε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο, το οποίο η «Team Orange» αναφέρει ότι προσφέρει βελτιωμένες παραμέτρους διαμήκους και στρεπτικής κάμψης, προσφέροντας καλύτερη πληροφόρηση στον αναβάτη και σταθερότητα.

KTM

Με το νέο πλαίσιο συνεργάζεται νέες αναρτήσεις εμπρός και πίσω. Μπροστά, υπάρχει πλέον ένα πιρούνι τεχνολογίας κλειστού φυσιγγίου WP XACT 48mm. Στο πίσω μέρος, συναντάμε το κορυφαίο αμορτισέρ WP XPLOR PDS που είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και δεν χρειάζονται εργαλεία για να αλλάξει τις ρυθμίσεις ο αναβάτης.

KTM

Στην γκάμα των EXC του 2024 η KTM διαθέτει στη δίχρονη κατηγορία τα 150 EXC, 250 EXC και 300 EXC, ενώ στα τετράχρονα συναντάμε τα 250 EXC-F, 350 EXC-F, 450 EXC-F και 500 EXC-F. Στην περίπτωση των δίχρονων κινητήρων η KTM έχει ενσωματώσει νέα τεχνολογία ψεκασμού με επανασχεδιασμένη βαλβίδα Reed και δύο διαφορετικές χαρτογραφήσεις.

KTM

Από την άλλη, στους τετράχρονους κινητήρες έχει αλλάξει η τοποθέτηση του κινητήρα στο πλαίσιο και έχει τοποθετηθεί σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και quickshifter. Εκτός από τον τεχνικό τομέα, οι μοτοσικλέτες έχουν αναβαθμισμένη αισθητική, αλλά και καλύτερη εργονομία όταν ο αναβάτης κάθεται ή όταν σηκώνεται όρθιος στα μαρσπιέ.

Οι καινούριες χωμάτινες KTM EXC αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέσα στο καλοκαίρι του 2023.

Η παρουσίαση των KTM EXC 2024.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!