Formula 1: Η προειδοποίηση του Χόρνερ στους Φερστάπεν και Πέρεζ

Formula 1: Η προειδοποίηση του Χόρνερ στους Φερστάπεν και Πέρεζ
Ο επικεφαλής της Red Bull Racing αναφέρθηκε στη μάχη των δύο οδηγών του για το φετινό πρωτάθλημα της F1 και ήταν ξεκάθαρος για τη στάση της ομάδας.

Η φετινή υπόθεση τίτλου στη Formula 1, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ. Οι οδηγοί της Red Bull Racing έχουν κερδίσει όλα τα Grand Prix τα οποία έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στο 2023.

Ο Φερστάπεν μετρά τρεις νίκες, ενώ ο Πέρεζ δύο, με τον Μεξικανό να έχει κερδίσει επίσης τον πρώτο Αγώνα Σπριντ της σεζόν. Η μάχη των δύο δεν έχει δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη Red Bull Racing, με την αυστριακή ομάδα να επιθυμεί η αρμονία να συνεχίσει ως έχει.

Ο επικεφαλής των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, μίλησε στο Extraordinary Tales With Seb Coe podcast, και εξήγησε το τι ισχύει εντός της ομάδας: «Στη Formula 1 έχουμε δύο πρωταθλήματα, αυτό των οδηγών και αυτό των κατασκευαστών. Το πρώτο σημαίνει τα πάντα για τους οδηγούς και μερικές φορές αυτό οδηγεί σε ρήξη των μεταξύ τους σχέσεων. Το δεύτερο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα. Έχουμε δύο οδηγούς που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, δεν οδηγούν μόνο για τον εαυτό τους. Οδηγούν με τα χρώματα της Red Bull και εκπροσωπεύουν 1.500 άτομα, όχι μόνο τους εαυτούς τους. Το πιο σημαντικό που έχω μάθει τα τελευταία χρόνια, είναι πως πρέπει να μιλάμε ανοικτά, πάνω από το τραπέζι και να κάνουμε εγκαίρως τις δύσκολες συζητήσεις».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν υπάρχει νούμερο ένα οδηγός και πώς θα διαχειριστούν τη μάχη τους, ο Βρετανός απάντησε: «Μερικές φορές μπορεί να καταλήξεις με δύο οδηγούς που έχουν μεγάλη κόντρα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ξεκάθαροι μαζί τους και να τους αντιμετωπίζουμε ισάξια. Ο νούμερο ένα οδηγός μας είναι αυτός που είναι μπροστά στην πίστα και κερδίζεις αυτό που αξίζεις στην πίστα, όχι μέσω συμβολαίου. Πάντα έτσι λειτουργούσαμε».

Η διαφορά των Φερστάπεν και Πέρεζ στη βαθμολογία οδηγών μετά από πέντε αγωνιστικά τριήμερα είναι 14 βαθμοί.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!