Formula 1: Οι ομάδες μάζεψαν τον εξοπλισμό από την Ίμολα και «φορτώνουν» για Μονακό

Formula 1: Οι ομάδες μάζεψαν τον εξοπλισμό από την Ίμολα και «φορτώνουν» για Μονακό
Προσωπικό των ομάδων της F1, κατάφερε να «απεγκλωβίσει» τον εξοπλισμό που είχε ξεμείνει στην πίστα της Ίμολα, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί στον επόμενο προορισμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η φονική, όπως αποδείχθηκε, κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές. Αυτό οδήγησε στη ακύρωση του Grand Prix στην Ίμολα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 19-21 Μαΐου.

Από την Τρίτη, 16/5, είχε απαγορευτεί η είσοδος στην πίστα για όλο το προσωπικό. Ο ποταμός Σαντέρνο, που βρίσκεται δίπλα στην πίστα, ξεχείλισε και μετέτρεψε τα paddock της Formula 2 και της Formula 3 σε λίμνες. Εκεί ήταν σταθμευμένα και τα φορτηγά που μετέφεραν τον εξοπλισμό για την τηλεοπτική μετάδοση του Grand Prix. Τα paddock της Formula 1 δεν είχαν υποστεί ζημιές, κι έτσι ο εξοπλισμός των ομάδων που ήταν ήδη στο χώρο, έμεινε ανέπαφος.

F1 Ιμολα

Την Πέμπτη, 18/5, επετράπη στο προσωπικό πίστας και ομάδων να εισέλθει στην Ίμολα, ώστε να μαζέψει τα φορτηγά και τον εξοπλισμό που είχε ξεμείνει εκεί. Μόνο συγκεκριμένος αριθμός προσωπικού πήρε άδεια εισόδου στην Ίμολα. Η ανάγκη να μεταφερθεί ο εξοπλισμός είναι μεγάλη, καθώς αρκετοί δρόμοι στη βόρεια Ιταλία παραμένουν κλειστοί.

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Μονακό στις 26-28 Μαίου. Οι ομάδες της Formula 1 πιστεύουν πως τα φορτηγά θα φτάσουν έγκαιρα στο Πριγκιπάτο, κι έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγωνιστικού τριημέρου. Όμως πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στα σχέδιά τους για το πώς θα φτάσουν στο Μονακό. Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται εργαλεία για τα γκαράζ, τα motorhome, τα οποία πρέπει να στηθούν μέρες πριν ξεκινήσει η δράση και μηχανικά μέρη, όπως για παράδειγμα εφεδρικά σασί ή μηχανικά κομμάτια όπως κινητήρες.

Το Grand Prix Μονακό ήταν ο δεύτερος αγώνας από το πρώτο triple-header της σεζόν, που εξελίχθηκε σε double-header. Μία εβδομάδα μετά το Πριγκιπάτο, η δράση για το κορυφαίο πρωτάθλημα στους τέσσερις τροχούς, θα συνεχιστεί στην Ισπανία και την πίστα της Βαρκελώνης.

Φωτογραφίες: sanalnly/twitter, siljarulle/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!