KTM Super Duke 1290 RR: 180 ίπποι σε 180 κιλά, να το αφήσω; (vid)

KTM Super Duke 1290 RR: 180 ίπποι σε 180 κιλά, να το αφήσω; (vid)
Το ήδη εκρηκτικό Super Duke 1290 της KTM γίνεται όπλο πίστας χάρη στην καινούρια έκδοση RR.

Το 2021 η KTM προχώρησε στη δημιουργία της εκρηκτικής έκδοσης RR του Super Duke 1290 προκαλώντας εγκεφαλικά στους φανατικούς των streetfighters. Οι Αυστριακοί από ότι φαίνεται δεν θα μας αφήσουν να ησυχάσουμε, κατασκευάζοντας για το 2023 ακόμα 500 μονάδες του μεγάλου «Δούκα» στην έκδοση RR της φετινής χρονιάς. Το πρώτο και βασικό πράγμα που έγινε στο νέο Super Duke 1290 RR είναι να μπει σε... δίαιτα.

Η μοτοσικλέτα είναι κατά 11 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την έκδοση EVO χάρη στα πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα. Για να εξοικονομηθεί βάρος τοποθετήθηκε ελαφριά εξάτμιση της Akrapovic από τιτάνιο, μπαταρία ελαφριά λιθίου, «κουστούμι» από ανθρακονήματα, τροχοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου και υποπλαίσιο επίσης από ανθρακονήματα. Το αποτέλεσμα είναι το βάρος να έχει μειωθεί στα 180 κιλά φτάνοντας την εκπληκτική αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1:1.

ktm

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος των 1.301 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 140 Nm ροπής. Συνοδεύεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα και τη διαχείριση καυσίμου με επιπλέον επιλογές Track και Performance. Μερικά από τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας είναι το ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία κλίσης και το ABS Στροφής, επίσης ρυθμιζόμενο. Οι αναρτήσεις είναι της κορυφαίας σειράς WP APEX PRO ειδικά σχεδιασμένες για την μοτοσικλέτα από το τμήμα KTM Racing, ενώ τα φρένα είναι της Brembo με δαγκάνες Stylema.

ktm

Η νέα Super Duke 1290 RR θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες και θα συνοδεύεται από ένα carbon κουτί μέσα στο οποίο θα βρίσκονται τα κλειδιά της μοτοσικλέτας.

Η νέα Super Duke RR

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!