Volvo: Νέο σχεδιαστικό κέντρο στην Σαγκάη

Volvo: Νέο σχεδιαστικό κέντρο στην Σαγκάη

Volvo: Νέο σχεδιαστικό κέντρο στην Σαγκάη
Η Volvo επεκτείνει τις δράσεις της στην Ασία εγκαινιάζοντας ένα νέο σχεδιαστικό κέντρο.

Το κέντρο σχεδιασμού των μοντέλων της Volvo βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ και από εκεί βγαίνουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που μας έχει συνηθίσει η σουηδική μάρκα. Θέλοντας να ανεβάσει το επίπεδο τεχνολογίας και σύλληψης ιδεών η Volvo αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο σχεδιαστικό κέντρο στην καρδιά της τεχνολογίας και του εμπορίου, την Σαγκάη.

Το στούντιο στη Σαγκάη (Design Studio Shanghai), δημιουργήθηκε με στόχο να είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σχεδιαστικά κέντρα μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτου στην Ασία. Οι εντυπωσιακές του δυνατότητες επιτρέπουν την παραγωγή μοντέλων πλήρους κλίμακας για το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και χρωμάτων, υλικών και UX design.

volvo

Εκτός από φρέζες, τρισδιάστατους εκτυπωτές και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για παραγωγή μοντέλων ακριβείας πιο αποτελεσματικά από ποτέ, οι σχεδιαστές στη Σαγκάη έχουν επίσης πρόσβαση σε περιβάλλοντα VR όπου μπορούν να εξερευνήσουν τη σχεδίαση σε εικονικό κόσμο. Ένα από τα πρώτα σχεδιαστικά project τα οποία ανέλαβε η ομάδα είναι το Volvo EX90 Excellence. Αυτή η έκδοση περιορισμένης παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας των SUV, του Volvo EX90, αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα στην Σαγκάη και αναβαθμίζει την premium εμπειρία σε επόμενο επίπεδο.

volvo

Ο Τζέρεμι Όφερ, Επικεφαλής Παγκόσμιας Σχεδίασης στη Volvo Cars, σχολίασε: «Η ομάδα σχεδιασμού μας στην Σαγκάη είναι ζωτικό και αναπόσπαστο τμήμα του παγκόσμιου δικτύου σχεδιασμού μας. Οι νέες εγκαταστάσεις και οι τελευταίες τεχνολογίες βοηθούν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στα τρία σχεδιαστικά μας στούντιο παγκοσμίως, καθώς συνεχίζουμε να οδηγούμε το premium σκανδιναβικό design της Volvo Cars στο επόμενο επίπεδο».

vol

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!