Formula 1: Η Mercedes τελικά θα «ακούσει» τον Χάμιλτον

Formula 1: Η Mercedes τελικά θα «ακούσει» τον Χάμιλτον
Η γερμανική ομάδα έχει σκοπό να αλλάξει σημαντικά τη σχεδιαστική της φιλοσοφία την επόμενη χρονιά, κάτι που θα εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Έπειτα από το απογοητευτικό ξεκίνημα της φετινής χρονιάς της Formula 1, η Mercedes-AMG παραδέχθηκε πως ακολούθησε λάθος κατεύθυνση στην εξέλιξη της W14 E-Performance. Έτσι, αποφάσισε να προβεί στην κρίσιμη απόφαση να αναζητήσει μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία για να βελτιώσει το μονοθέσιό της και να θέσει βάσεις γι’ αυτό του 2024.

Ο πονοκέφαλός της έγινε ακόμη μεγαλύτερος, όταν ο Λιούις Χάμιλτον εξέθεσε την ομάδα για το φετινό της λάθος. Ο Βρετανός αποκάλυψε πως το τεχνικό τμήμα της Mercedes δεν άκουσε τα «θέλω» του σχετικά με το σχεδιασμό του φετινού μονοθεσίου.

Ένας δεύτερος παράγοντας που έχει φέρει τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή σε δύσκολη θέση είναι η θέση οδηγού στην W14. Φέτος, έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός και ως αποτέλεσμα, έχασε τη σωστή αίσθηση του πίσω μέρους.

Για το 2024 ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, επιβεβαίωσε πως θα γίνουν αλλαγές με βάση τις απαιτήσεις του Χάμιλτον: «Από μηχανολογικής πλευράς, δεν πιστεύουμε πως είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα η θέση του οδηγού. Θα κάνουμε όμως την αλλαγή που θέλει ο Λιούις για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και ο οδηγός να νιώθει πιο άνετα. Ο Τζορτζ Ράσελ είναι πιο άνετος με την παρούσα θέση, όχι όμως ο Λιούις, γιατί για εκείνον είναι σημαντικό θέμα. Οπότε πρέπει να βρούμε μια μέση λύση».

Η πρώτη μεγάλη φετινή αναβάθμιση για τη Mercedes-AMG, αναμένεται στο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα. Αν κάποιος ανυπομονεί για τις αναβαθμίσεις, αυτός είναι ο Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!