Formula 1, Λεκλέρ: «Η Red Bull είναι σε άλλη κατηγορία»

Formula 1, Λεκλέρ: «Η Red Bull είναι σε άλλη κατηγορία»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari παραδέχθηκε πως δεν είχε το ρυθμό να διεκδικήσει τη νίκη από τις Red Bull και αναγνώρισε πως η ομάδα του έχει ακόμα αρκετή δουλειά για να βελτιωθεί.

Όπως έγινε το Σάββατο, έτσι και την Κυριακή, ο Σαρλ Λεκλέρ δεν κατάφερε να αντισταθεί στην υπεροχή των οδηγών της Red Bull Racing, Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν. Ο Μονεγάσκος εκκίνησε για μία ακόμη φορά από την pole position, όμως δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε νίκη, η οποία κατέληξε στον Μεξικανό.

Μετά το τέλος του Grand Prix, o 25χρονος τόνισε πως το μονοθέσιο της Red Bull είναι κατά πολύ ταχύτερο της SF-23: «Για μια ακόμη φορά η Red Bull είναι σε άλλη κατηγορία στον αγώνα. Δεν είναι δυνατόν σε 51 γύρους να τους κρατήσουμε πίσω μας, έχουν πολύ καλύτερο ρυθμό αγώνα από εμάς. Όπως είπα εχθές, έχουν βρει κάτι που δεν το έχουμε βρει εμείς. Όλοι στο εργοστάσιο δουλεύουν όλη μέρα για να βρουν τι μπορούμε να κάνουμε την ημέρα του αγώνα και να αντλήσουμε περισσότερη απόδοση».

Σε ερώτηση που του έκανε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Ντέιμον Χιλ, για το αν η Ferrari μείωσε τη διαφορά από τη Red Bull, o Λεκλέρ απάντησε: «Ειλικρινά, έχω καλύτερη αίσθηση εδώ, και βλέποντας τη διαφορά, δεν πιστεύω πως πιέζουν στο 100%. Οπότε δεν ξέρουμε ποια είναι η πραγματική μας διαφορά. Η Aston Martin είναι επίσης πολύ δυνατή, οπότε έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας να κάνουμε».

Για την απειλή του Αλόνσο, ο Λεκλέρ ανέφερε: «Πάντα προσπαθεί στην αρχή του αγώνα να προσέχει τα ελαστικά του και στο τέλος πιέζει πολύ. Ήμασταν κοντά, αλλά δεν ήταν αρκετό για τον Αλόνσο να με περάσει».

Αυτό ήταν το πρώτο βάθρο του Charles Leclerc στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!