BMW Digital Key: Τώρα και σε Android

BMW Digital Key: Τώρα και σε Android

Κώστας Παστρίμας
BMW Digital Key: Τώρα και σε Android
Η BMW ανακοίνωσε την επέκταση της εφαρμογής Digital Key Plus και σε λογισμικό Android.

Το Digital Key Plus της BMW ή πιο απλά ψηφιακό κλειδί, δημιουργήθηκε για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Το σύστημα λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone ή το smartwatch και ουσιαστικά αντικαθιστά τις λειτουργίες του κλασικού κλειδιού όπως κλείδωμα/ξεκλείδωμα, εκκίνηση κινητήρα σε έναν πρακτικό ψηφιακό τρόπο.

Μέχρι τώρα, η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μόνο σε λογισμικό Apple iOS, αλλά τώρα η BMW είναι έτοιμη να παραδώσει το σύστημα και για συσκευές με λογισμικό Android. Οι κάτοχοι αυτοκινήτων BMW μπορούν τώρα να ρυθμίσουν το Digital Key Plus στα τρέχοντα smartphone μοντέλα Samsung Galaxy S23+ / Ultra και Google Pixel 7 Pro, καθώς και σε ορισμένα παλαιότερα με κατάλληλο hardware.

BMW

Ο χρήστης, έχοντας περάσει την εφαρμογή στο τηλέφωνο ή το ρολόι του πλησιάζοντας και μόνο την BMW του εκείνη θα ξεκλειδώνει και θα τίθεται σε λειτουργία ο κινητήρας. Αντίστοιχα όταν απομακρύνεται το αυτοκίνητο θα κλειδώνει χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάποια κίνηση ο οδηγός. Επιπλέον, ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα μπορεί να διαμοιράσει το Digital Key Plus σε πέντε διαφορετικούς χρήστες προκειμένου να μπορούν και εκείνοι να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο χωρίς τη χρήση κλειδιού.

BMW

Αν τώρα το smartphone σας μείνει από μπαταρία, το Digital Key συνεχίζει να λειτουργεί, αρκεί η τελευταία φορά που έγινε χρήση είναι μικρότερη των 5 ωρών. Η συμβατότητα με Android είναι διαθέσιμη σε οχήματα με Digital Key Plus που παράγονται από τον Νοέμβριο του 2022. Μια μελλοντική απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού θα επεκτείνει τη δυνατότητα σε οχήματα συμβατών με Digital Key Plus που έχουν κατασκευαστεί πριν από το Νοέμβριο του 2022.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!