Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: H FIA τροποποιεί τις ζώνες DRS

Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: H FIA τροποποιεί τις ζώνες DRS
Η FIA αποφάσισε να κάνει αλλαγές στις ζώνες της διαδρομής στο Μπακού όπου οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν την κινούμενη πίσω αεροτομή.

Τη φετινή χρονιά, γίνεται προσπάθεια από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού να μειωθεί η επιρροή που έχει το σύστημα DRS στα προσπεράσματα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει την κινούμενη πίσω αεροτομή να κάνει τα προσπεράσματα αρκετά εύκολα, έως διαδικαστικά. Ως αποτέλεσμα, η πρόκληση είναι μικρότερη και το… θέαμα που προσφέρει δεν αρμόζει στη Formula 1.

Στο επερχόμενο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν το DRS σε δύο σημεία της πίστας. Η πρώτη ζώνη ξεκινά 54 μέτρα μετά τη στροφή δύο. Το σημείο ανίχνευσης διαφοράς μεταξύ των μονοθεσίων είναι λίγο πριν τη δεύτερη στροφή.

Η δεύτερη ζώνη βρίσκεται στον τελευταίο τομέα της διαδρομής και για το 2023 έχει μειωθεί κατά 100 μέτρα. Από φέτος, οι οδηγοί θα ενεργοποιούν την κινούμενη πίσω αεροτομή 447 μέτρα μετά τη στροφή 20. Το σημείο μέτρησης διαφοράς παραμένει στο apex της στροφής 20.

Το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν είναι το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο 2023 που περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ. Εκεί, θα δούμε την εφαρμογή της νέας δομής των τριημέρων αυτών, με τις δεύτερες κατατακτήριες δοκιμές το πρωί του Σαββάτου.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!