Ο θρύλος της Mustang ζει και βασιλεύει

Ο θρύλος της Mustang ζει και βασιλεύει

Κώστας Παστρίμας
Ο θρύλος της Mustang ζει και βασιλεύει
Στην Ford ανήκει το σπορ αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η Ford έχει επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια στην Mustang και αυτή η επένδυση φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Η Mustang, σύμφωνα με τα εσωτερικά στοιχεία της Ford που συνέλεξε από την εταιρεία S&P Global Mobility, βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων για δέκατη συνεχόμενη χρονιά απολαμβάνοντας την αγάπη των φίλων της γρήγορης οδήγησης.

Η Ford Mustang αποτελεί ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα με ιστορία σχεδόν 60 ετών. Ιδιαίτερα στην Αμερική το αυτοκίνητο έχει εντυπωσιακή παρουσία καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία εξακολουθεί να έχει την πρωτιά σε ποσοστό 78% επί των παγκόσμιων πωλήσεων. Άλλες αγορές όπου καταγράφηκε ανοδική τάση στις πωλήσεις της Mustang το 2022 είναι η Γερμανία (+17,0%), η Μ. Βρετανία (+14,4%), η Ελβετία (+14,9%) και η Μέση Ανατολή, αντίστοιχα με αύξηση +7,4%.

Ford

Η νέα Mustang έβδομης γενιάς θα είναι διαθέσιμη το 2024 και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε σχεδόν 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Η Mustang διαθέτει δύο νέους κινητήρες, έναν EcoBoost 2,3 λίτρων και τον ισχυρότερο V8 Coyote 5,0 λίτρων της Mustang GT. Επιπλέον, προσφέρει μια ολοκαίνουργια λειτουργία με την ονομασία Remote Rev, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να ανεβάζει κανείς τις στροφές του κινητήρα από απόσταση μέσω του key fob, καθώς και το νέο, προαιρετικό Electronic Drift Brake που μπορεί να μετατρέψει γρήγορα έναν αρχάριο σε επαγγελματία του drifting.

Ford

Ο Ντέιβ Μπόζμαν, αντιπρόεδρος του τμήματος Enthusiast Vehicles της Ford Blue και του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της Ford, σχολίασε: «Είμαστε υπερήφανοι για ολόκληρη την οικογένεια Mustang, για ότι αντιπροσωπεύει στη Ford και ιδιαίτερα για τους παθιασμένους ιδιοκτήτες και οπαδούς της Mustang. Η δέσμευσή μας να εξυπηρετούμε την παγκόσμια κοινότητα της Mustang, από την Ατλάντα μέχρι την Αδελαΐδα και πέρα από αυτήν, είναι αυτή που χάρισε στη Mustang την τιμή να είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο για 10 χρόνια συνολικά».

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!