Η θρυλική Avon στρέφεται ξανά στις μοτοσικλέτες

Κώστας Παστρίμας
Η θρυλική Avon στρέφεται ξανά στις μοτοσικλέτες
Η Avon Tyres ετοιμάζει μια νέα ολοκληρωμένη σειρά ελαστικών για μοτοσικλέτες από το 2024.

Σε πολλές από τις παλιές φωτογραφίες αγώνων μοτοσικλέτας θα έχετε παρατηρήσει το λογότυπο της Avon να δεσπόζει στις δερμάτινες φόρμες και στα φέρινγκ των αγωνιστικών μοντέλων. Υπήρξε μια μακρά περίοδο όπου η βρετανική μάρκα κατασκευής ελαστικών ήταν η αγαπημένη των κορυφαίων αναβατών και μάλιστα οδήγησε στη νίκη θρύλους όπως ο Τζον Σαρτίς, ο Μάικ Χέιλγουντ και ο Μπάρι Σιν.

Η Avon πλέον, όπως και η Dunlop, έχουν περάσει στα χέρια της Goodyear και η αμερικανική εταιρεία θέλει να κάνει άνοιγμα στις μοτοσικλέτες βάζοντας ξανά την Avon στο προσκήνιο. Η Goodyear αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μια νέα γκάμα ελαστικών η οποία θα αντλήσει τεχνολογία υψηλού επιπέδου από την Dunlop και το εργοστάσιο της Γαλλίας.

avon

Από το 2024 στην γκάμα της Avon θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη γκάμα που θα ξεκινάει από τα scooter και θα φτάνει μέχρι τις μοτοσικλέτες επιδόσεων (hypersport) και περιπέτειας (adventure). Παράλληλα, δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να δούμε ξανά το όνομα Avon στους αγώνες μοτοσικλέτας σε διεθνές επίπεδο.

avon

Ο Μπεν Χότζ, Γενικός Διευθυντής της Goodyear Ευρώπης, δήλωσε: «Η Dunlop και η Avon έχουν περήφανες ιστορίες και συναρπαστικό μέλλον. Η γκάμα των δύο εταιρειών είναι συμπληρωματικές και ουσιαστικά διαφοροποιημένες, επομένως αυτό μας δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε μια ευρύτερη επιλογή ελαστικών, με νέα προϊόντα, τόσο στην τεχνολογία όσο και στους αναβάτες. Καθώς σχεδιάζουμε το 2024 και μετά, θα αποκαλύψουμε νέες σειρές προϊόντων, τεχνολογικές αναβαθμίσεις και σαφή θέση στην αγορά και για τις δύο μάρκες».

avon

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!