Formula 1: Συμφώνησαν οι ομάδες, αλλάζει η δομή των Αγώνων Σπριντ

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Συμφώνησαν οι ομάδες, αλλάζει η δομή των Αγώνων Σπριντ
Οι εκπρόσωποι των δέκα ομάδων της F1 φέρονται να αποδέχθηκαν την πρόταση για διπλές κατατακτήριες δοκιμές.

Πριν το Grand Prix της Αυστραλίας, διέρρευσε η πρόθεση της Formula 1 να πειραματιστεί ακόμα περισσότερο με τη δομή των αγωνιστικών τριημέρων που έχουν Αγώνες Σπριντ.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι Παρασκευές έχουν την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και τις κατατακτήριες, που ορίζουν τη σειρά εκκίνησης του Αγώνα Σπριντ. Τα Σάββατα έχουν μία μάλλον ανούσια δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και τον αγώνα… «σφηνάκι». Με την Κυριακή να παραμένει αφιερωμένη στον κανονικό αγώνα.

Η νέα πρόταση θέλει την Παρασκευή να παραμένει ως έχει σε δομή αλλά με τις κατατακτήριες να αφορούν το grid του Αγώνα της Κυριακής. Και ταυτόχρονα, το FP2 να αντικατασταθεί από μία δεύτερη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, που να αφορά τον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, είχε εκφράσει την αντίθεσή του για τη δοκιμή αυτού του πλάνου στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 και πρώτου που είναι προγραμματισμένο να δούμε Σπριντ. Κι αυτό, λόγω της ιδιαιτερότητας της αγωνιστικής διαδρομής στο Μπακού, μιας και το γρήγορο σιρκουί πόλης συνήθως συνεπάγεται και περισσότερα ατυχήματα.

Grand Prix Μπακού 2022

Όμως όπως αναφέρει το έγκυρο racingnews365.com, o Βρετανός και οι άλλοι εννέα ομόλογοί του, συμφώνησαν και θα δούμε τελικά αυτή την ιδέα να γίνεται πράξη άμεσα. Αυτό στο οποίο δεν συμφώνησαν, ήταν η σκέψη να δοκιμαστεί στις κατατακτήριες για το Σπριντ, η επιστροφή σε ένα παλαιότερο σύστημα – αυτό του ενός γρήγορου γύρου.

Αναμένουμε λοιπόν τις επίσημες ανακοινώσεις από τη Formula 1 και την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φωτογραφίες: McLaren, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!