Formula 1: Το -65 του Λεκλέρ και το -78 της Ferrari

Formula 1: Το -65 του Λεκλέρ και το -78 της Ferrari
Αν το 2022 εξελίχθηκε αρνητικά για την ιταλική ομάδα της F1, το 2023 άρχισε με... κατηφόρα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Απριλίου 2022 όταν η νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στην Αυστραλία και η ταυτόχρονη εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν, δημιουργούσε διαφορά 46 βαθμών ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari και της Red Bull Racing, αντίστοιχα.

Τότε – όπως και τώρα – είχε ολοκληρωθεί το τρίτο Grand Prix της σεζόν στη Formula 1 και στο Μαρανέλο είχε δημιουργηθεί κλίμα ευφορίας. Η συνέχεια όμως ήταν καταστροφική για την Ferrari και τον Λεκλέρ. Μετά τις δύο νίκες στους τρεις πρώτους αγώνες, ο Μονεγάσκος κέρδισε μόλις έναν ακόμα στους επόμενους 19! Και ολοκλήρωσε τη χρονιά 146 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση και τον Φερστάπεν.

Ο Σαρλ Λεκλέρ στη Τζέντα

Το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο για τους τιφόζι, αν συγκρίνουμε την αρχή της περσινής σεζόν με τη φετινή. Η Ferrari είναι αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα η τέταρτη ομάδα από πλευράς απόδοσης και αποτελεσμάτων, πίσω όχι μόνο από την Red Bull Racing αλλά και από τις Aston Martin και Mercedes-AMG.

2022 vs 2023 για τη Ferrari

Μετά το τρίτο Grand Prix του 2022, ο Σαρλ Λεκλέρ είχε συγκεντρώσει 71 βαθμούς. Φέτος βρίσκεται στο -65, με μόλις 6 βαθμούς στο ενεργητικό του! Αυτούς από την 7η θέση στη Σαουδική Αραβία. Μικρότερες οι απώλειες για τον Κάρλος Σάινθ, στο -13. Πέρυσι είχε μία 2η και μία 3η θέση στην πρώτη τριάδα αγώνων, ενώ φέτος έχει 4η, 6η και 12η.

Ως αποτέλεσμα, η Ferrari έχει συγκεντρώσει έως τώρα φέτος μόλις 26 βαθμούς, έναντι 104 β. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!