Τι είδαμε στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023;

Κώστας Παστρίμας
Τι είδαμε στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023;
Εντυπωσιακή, ευρύχωρη και με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023.

Η καρδιά των δύο τροχών αυτές τις ημέρες χτυπάει δυνατά στο Κλειστό Φαλήρου (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ) το οποίο μέχρι και τις 2 Απριλίου θα φιλοξενεί την Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023. Η φετινή έκθεση είναι πραγματικά αντάξια των προσδοκιών των φίλων της μοτοσικλέτας καθώς ο χώρος είναι σωστά σχεδιασμένος, τα περίπτερα ευρύχωρα και εκλεπτυσμένα, ενώ η διοργάνωση είναι άρτια, ευρωπαϊκού επιπέδου.

Μπαίνοντας στον χώρο της έκθεσης η περιήγηση ξεκινάει από τον πάνω όροφο ο οποίος βρίσκεται περιμετρικά της κεντρικής σάλας. Το πρώτο περίπτερο είναι της Muvus με τις εξαιρετικές μοτοσικλέτες της CFMoto και τις vintage επιλογές της Royal Enfield.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023
Royal Enfield
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 CFMoto
CFMoto

Λίγα βήματα δεξιά, οι επισκέπτες θα συναντήσουν τις δημιουργίες της Fantic, η οποία κατασκευάζει καθαρόαιμα enduro και MX μοντέλα, αλλά και τα vitage σχεδιαστικά αλλά σύγχρονα τεχνολογικά Caballero.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Fantic
Fantic

Περνώντας από το «αμερικάνικο» περίπτερo της Indian, ο επισκέπτης θα κατηφορίσει προς την κεντρική αίθουσα και θα βρει μπροστά τους δύο μεγάλους παίχτες στον χώρο της μοτοσικλέτας.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Indian
Indian

Ο πρώτος είναι η Γκοργκόλης Α.Ε. η οποία έχει φέρει όλα τα νέα της μοντέλα από όλες τις μάρκες της στην έκθεση. SYM, Daytona, Zontes και QJMotor διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων με πιο ιδιαίτερα το νέο scooter Zontes E350, το νέο SYM ADX 125, το ηλεκτρικό Daytona Iris e125 και φυσικά το επιβλητικό QJMotor SRT 800.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 QJMotor
QJ Motor.
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Zontes
Zontes.

Στην απέναντι πλευρά θα βρούμε το δεύτερο μεγάλο παίχτη της αγοράς που είναι η Motoway με τις μάρκες Benelli, Ecooter, Super Soco και Keeway.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Benelli
Benelli.

Το μοντέλο που ξεχωρίζει με ευκολία είναι το TRK 702X, το οποίο έχει γεννήσει πολλές προσδοκίες στο ελληνικό κοινό.

Ανάμεσα στα δύο μεγάλα περίπτερα βρίσκεται η Ducati, πρωταθλήτρια MotoGP και SBK, με όλα τα εντυπωσιακά νέα μοντέλα της. Φυσικά ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Diavel V4, αλλά και η Multistrada V4 Rally.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Ducati
Ducati, με το Desert X σε πρώτο πλάνο.
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Ducati
Πρωταθλητές στα δύο μεγαλύτερα αγωνιστικά δρώμενα και περήφανοι γι' αυτό... Φυσικά, Ducati. 

Λίγο πιο δίπλα η KTM υπό την φρέσκια ηγεσία της Πέτρος Πετρόπουλος, είχε να επιδείξει τα νέα της μοντέλα και τις μοτοσικλέτες Husqvarna και GASGAS, ενώ την παράσταση έκλεψε η MotoGP μοτοσικλέτα RC16 του Μπράντ Μπίντερ.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 KTM
KTM
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Husqvarna
Husqvarna
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 GasGas
GASGAS

Στην Triumph ξεχωρίζει με διαφορά η νέα σειρά Street Triple 765 και η νέα Tiger 1200, ενώ η κλασική σειρά των Bonneville εξακολουθεί να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Triumph
Triumph

Η Yamaha έχει ίσως το πιο επιβλητικό περίπτερο με όλα τα νέα της μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες. Στις μοτοσικλέτες ξεχωρίζει η ολοκαίνουρια Tracer 9 GT+ με το σύστημα ραντάρ, στα scooter συναντάμε το ισχυρό TMAX, στα ηλεκτρικά scooter μπορεί κανείς να δει από κοντά το νέο E01, ενώ τα τρία ηλεκτρικά ποδήλατα της μάρκας είναι επίσης σε περίοπτη θέση στο περίπτερο.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Yamaha
Yamaha
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Yamaha 2
Yamaha

Αρκετά μεγάλη είναι η παρουσία και της Mototrend με τις δημοφιλής μάρκες Kymco, Voge, Yadea και TGB. Στην περίπτωση της Kymco ο επισκέπτη θα θαυμάσει από κοντά την πολυτέλεια του ΑΚ 550 Premium, ενώ το Voge 900DS έχει την τιμητική του μαζί με την πλήρη γκάμα των ηλεκτρικών scooter Yadea.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Kymco
Kymco
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 Voge
Voge

Λίγο πριν ανέβουμε και πάλι στον πάνω όροφο βρίσκουμε τα ηλεκτρικά scooter της Sunra. Η Zero Motorcycles βρίσκεται στον πρώτο όροφο της έκθεσης με το νέο μοντέλο DSRX να κλέβει την παράσταση, ενώ μέχρι να βγούμε στον χώρο των test rides συναντάμε πολλά περίπτερα αξεσουάρ και εξοπλισμού.

Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 ZERO DSRX
ZERO DSRX

Η Έκθεση Μοτοσικλέτας είναι ανοιχτή μέχρι τις 2 Απριλίου με ωράρια λειτουργίας τις καθημερινές 14:00 - 21:00 και Σαββατοκύριακο 10:00 - 21:00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ.

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!