MotoGP: Η Shell θα ετοιμάσει τα e-fuels για την Ducati

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Η Shell θα ετοιμάσει τα e-fuels για την Ducati
Η Ducati ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Shell στο MotoGP μέχρι το 2027.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, από το 2024 οι μοτοσικλέτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP θα είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιούν σε ποσοστό 40% e-fuels, ενώ από το 2027 το ποσοστό θα ανέβει στο 100%. Οι κατασκευαστές λοιπόν έχουν ξεκινήσει ήδη να αναζητούν συνεργάτες οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν τα νέα αυτά καύσιμα για να είναι έτοιμοι το 2024.

Η Ducati από το 1999 συνεργάζεται στενά με τη Shell η οποία έχει βοηθήσει την ιταλική μάρκα να εξελίξει καύσιμα και λιπαντικά υψηλού επιπέδου. Οι δύο εταιρείες πρόσφατα ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2027 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση των e-fuels.

Ducati

Η Shell δεν είναι άγνωστη στο συγκεκριμένο τομέα καθώς ήδη συνεργάζεται με την Hyundai στο WRC και με την Ferrari στη Formula 1 έχοντας εμπειρία σε αυτήν τη νέα γενιά καυσίμων. Με την Ducati θα συνεργαστεί για να φέρει τα e-fuels στις μοτοσικλέτες και αναμένεται τους επόμενους μήνες να έχουμε τις πρώτες δοκιμές στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Ducati

Ο Διευθυντής του Ducati Corse, Πάολο Τσιαμπάτι, σχολίασε για την ανανέωση της συνεργασίας: «Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε την επέκταση της συνεργασίας μας με την Shell μέχρι το 2027. Χάρη στην ζωτικής σημασίας τεχνική υποστήριξη συνεργατών σαν την Shell η Ducati έχει επιτυχίες σε τόσο υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα όπως το MotoGP και το WSBK όπου όλες οι λεπτομέρειες μετρούν. Με αυτήν την ισχυρή υποστήριξη είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στο μέλλον».

Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!