Moon walk με το Nissan X-Trail (vid)

Moon walk με το Nissan X-Trail (vid)

Κώστας Παστρίμας
Moon walk με το Nissan X-Trail (vid)
Η Nissan παρουσίασε το πρόγραμμα X-Trail e-4ORCE Moon Trail και ξεδιπλώνει τις δυνατότητες του ιδιαίτερου συστήματος μετάδοσης.

Το σύστημα κίνησης και μετάδοσης e-4ORCE της Nissan έχει αποδείξει στην πράξη ότι προσφέρει σταθερότητα, προβλέψιμη πρόσφυση, ησυχία και άνεση τους επιβάτες ανεξάρτητα με τις συνθήκες του εδάφους. Ιδιαίτερα στο X-Trail, το σύστημα βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή χάρη στον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Για να ενισχύσει την δυναμική του συστήματος, η Nissan δημιούργησε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με την κωδική ονομασία X-Trail e-4ORCE Moon Trail. H εταιρεία σε συνεργασία με την JAXA (Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης), μετέφερε ένα X-Trail e-4ORCE στο νησί Μιγιάκι-Τζίμα, όπου η επιφάνεια του εδάφους έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Σελήνης.

Nissan

Εκεί, η Nissan απέδειξε πώς ένα X-Trail με την τεχνολογία κίνησης σε όλους τους τροχούς e-4ORCE, μπορεί να προσφέρει κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια σε ποικιλία οδηγικών συνθηκών, εντός και εκτός της Υφηλίου. Εκτός από τα αυτοκίνητα της Nissan, η τεχνολογία e-4ORCE χρησιμοποιείται από την JAXA για τον έλεγχο της κινητήριας δύναμης του σεληνιακού rover. Αξιοποιώντας αυτή τη συνεργασία με την JAXA, η Nissan απέδειξε πόσο αποτελεσματικό είναι το X-Trail, σε ακραία περιβάλλοντα όπως η επιφάνεια του φεγγαριού, σε ένα από τα νησιά νότια της Ιαπωνίας.

Nissan

Το σύστημα e-4ORCE χρησιμοποιεί την μπαταρία του συστήματος e-Power της Nissan για να τροφοδοτεί ένα σύστημα διπλού κινητήρα ομοιόμορφα κατανεμημένο σε κάθε άξονα για ανεξάρτητο έλεγχο των τροχών. Με το σύστημα e-4ORCE ενεργοποιημένο, ο οδηγός ακολουθεί εύκολα την προβλεπόμενη γραμμή στροφής με ελάχιστη διόρθωση διεύθυνσης, επιτρέποντάς του να αισθάνεται την ισχύ του EV και να απολαμβάνει την «εξηλεκτρισμένη» εμπειρία χειρισμού.

Δείτε το βίντεο της Nissan για το Project Moon Trail.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!