Formula 1: Σκέψεις για κατάργηση των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής

Formula 1: Σκέψεις για κατάργηση των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, επιθυμεί να αφαιρέσει τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής από το πρόγραμμα των αγωνιστικών τριημέρων/

Υπό την ιδιοκτησία της Liberty Media, η Formula 1 αλλάζει διαρκώς πρόσωπο και εκσυγχρονίζεται. Τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας. Στο αγωνιστικό κομμάτι, υιοθέτησε τους Αγώνες Σπριντ, οι οποίοι παρά το… σπρώξιμο, δεν έχουν κερδίσει το κοινό της Formula 1. Ωστόσο δεν σκοπεύει να μείνει εκεί. Επόμενος στόχος είναι να υπάρξει αλλαγή σχετικά με τις ελεύθερες δοκιμές που πραγματοποιούνται τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο των αγωνιστικών τριημέρων.

Ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, σε δηλώσεις που έκανε στο SportTV στο πλαίσιο του MotoGP Πορτογαλίας, δήλωσε πως θέλει να ξεφορτωθεί τις ελεύθερες δοκιμές: «Είμαι υπέρ της αφαίρεσης των ελεύθερων δοκιμών, οι οποίες είναι φοβερά χρήσιμες για τους μηχανικούς, όμως στο κοινό δεν αρέσουν».

Στέφανο Ντομενικάλι

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντομενικάλι τίθεται ενάντια στις ελεύθερες δοκιμές της Formula 1. Το 2022, είχε τονίσει πως προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, με ιδέες που αλλάζουν τη φύση του σπορ.

«Σε ένα κανονικό αγωνιστικό τριήμερο, το οποίο περιλαμβάνει ελεύθερες δοκιμές, θα μπορούσαν να απονέμονται βαθμοί στους οδηγούς. Ή να γίνονται κατατακτήριες δοκιμές, για έναν μικρότερης διάρκειας αγώνα το Σάββατο, με το grid να είναι αντίστροφο των αποτελεσμάτων. Παραθέτουμε ιδέες, όμως αρκετοί είναι κατά. Έχουμε δει πάντως την ομορφιά ανάμεικτων grid και τα προσπεράσματα που προσφέρει ένα τέτοιο σενάριο», είχε αναφέρει ο Ντομενικάλι.

F1 2023

Η προσπάθεια της Formula 1 να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ένα αγωνιστικό τριήμερο, πρέπει να έχει την έγκριση των ομάδων και της FIA.

Το F1 Vlog τρέχει πλέον στην… πίστα του Gazzetta! Δείτε το νέο επεισόδιο, με το πιο τρελό παρασκήνιο του αγώνα στη Σαουδική Αραβία αλλά και μία πρόταση-βόμβα για ελληνικό Grand Prix, στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Ferrari, f1_naija/Twitter, Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!