Formula 1: Η Alpine ήθελε να... σβήσει τους βαθμούς ποινής του Γκασλί αλλά βρήκε τοίχο

Formula 1: Η Alpine ήθελε να... σβήσει τους βαθμούς ποινής του Γκασλί αλλά βρήκε τοίχο
Μάταιη ήταν η προσπάθεια της Alpine να μειώσει τις πιθανότητες του Πιέρ Γκασλί να δεχθεί ποινή αποκλεισμού από αγώνα, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες δεν το επέτρεψαν.

Από τα τέλη του 2022, ο Πιέρ Γκασλί είναι «μία ανάσα» μακριά από το να αποκλειστεί για ένα αγωνιστικό τριήμερο στη Formula 1. O Γάλλος έχει 10 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια και αν φτάσει τους 12, θα υποστεί τις παραπάνω συνέπειες. Ο κάθε βαθμός ποινής, έχει ισχύ για 12 μήνες.

Η πλειονότητα των βαθμών ποινής του επιβλήθηκαν στο δεύτερο μισό της σεζόν και ήταν λόγω παραβάσεων όπως παραβίαση ορίου ταχύτητας στο pit-lane. Το μοναδικό αγωνιστικό συμβάν που του έδωσε βαθμούς ποινής, ήταν το συμβάν με τον Λανς Στρολ στο Μεξικό, όταν ο Γάλλος στην προσπάθειά του να περάσει τον Καναδό, τον ώθησε εκτός πίστας.

Η Alpine γνωρίζει πολύ καλά τον κίνδυνο στον οποίο είναι εκτεθειμένος ο Γκασλί. Για το λόγο αυτό προσπάθησε να μειώσει τους βαθμούς ποινής του Γάλλου.

Πιέρ Γκασλί

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Ότμαρ Σαφνάουερ, κατατέθηκε πρόταση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κομισιόν της Formula 1, όμως το πλάνο της δεν πέτυχε: «Ήμασταν η μειοψηφία στο θέμα. Μόνο τρεις ή τέσσερις ομάδες υποστήριξαν τη θέση μας. Κάποιες δεν ήθελαν να παραδεχθούν το λόγο που το αρνήθηκαν. Θέλουν να εκμεταλλευτούν την παραμικρή ευκαιρία, εάν κάτι συμβεί σε εμάς».

Για το 2023, η FIA αλλάζει προσέγγιση στο θέμα επιβολής βαθμών ποινής για μικρές παραβάσεις όπως η παραβίαση ορίου ταχύτητας στο pit-lane. O Nίκο Χούλκενμπεργκ είναι ο πρώτος οδηγός που έχει επωφεληθεί από την αλλαγή πλεύσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Γερμανός δέχθηκε ποινή χρόνου στο Grand Prix Μπαχρέιν για πολλαπλές παραβιάσεις ορίων πίστας, όμως δεν πήρε βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Όσο για τον Γκασλί, οι δύο πρώτοι βαθμοί ποινής που θα του αφαιρεθούν, θα είναι τον Μάιο.

Το F1 Vlog τρέχει πλέον στην… πίστα του Gazzetta! Δείτε το νέο επεισόδιο, με το πιο τρελό παρασκήνιο του αγώνα στη Σαουδική Αραβία αλλά και μία πρόταση-βόμβα για ελληνικό Grand Prix, στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!