MotoGP: Τριπλός ο τραυματισμός του Πολ Εσπαργκαρό (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
MotoGP: Τριπλός ο τραυματισμός του Πολ Εσπαργκαρό (vid)
Στα pits θα μείνει το επόμενο χρονικό διάστημα ο αναβάτης της Tech3 GASGAS αλλά γλίτωσε τα χειρότερα μετά την άσχημη πτώση στο Πορτιμάο.

Ο γιατρός του MotoGP, Δρ Άνχελ Τσάρτε, μοιράστηκε την ακριβή έκταση των τραυμάτων του Πολ Εσπαργκαρό, που είχε μία πολύ άσχημη πτώση κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Πορτογαλίας.

Ο αναβάτης της Tech3 GASGAS έχασε τον έλεγχο στη στροφή 10 της πίστας του Πορτιμάο, με τα πράγματα να γίνονται χειρότερα όταν έφτασε στην αμμοπαγίδα, για την οποία οι αναβάτες είχαν ήδη παραπονεθεί. Διότι η διαμόρφωσή της, όχι απλά δεν σταματά τη μοτοσικλέτα και τον αναβάτη αλλά τους οδηγεί σε ανεξέλεγκτη πορεία – όπως συνέβη με τον Εσπαργκαρό.

Λίγες ώρες μετά την αρχική ενημέρωση πως δεν διασωληνώθηκε, πως νευρολογικά ήταν καλά και είχε τις αισθήσεις του παρά την πολυτραυματική θλάση, ήρθε ενημέρωση και για τα ακριβή τραύματά του.

Ο 31χρονος έχει υποστεί υπέστη πνευμονική θλάση, κάταγμα γνάθου και κάταγμα στο ραχιαίο σπόνδυλο. Παραμένει στο νοσοκομείο της πόλης Φάρο.

Η δράση στο MotoGP Πορτογαλίας θα συνεχιστεί δίχως τον Ισπανό και σήμερα θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες δοκιμές αλλά και ο πρώτος αγώνας Σπριντ στην ιστορία του θεσμού.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!