MotoGP: Δεν έχει νευρολογική ζημιά ο Πολ Εσπαργκαρό

Πάνος Σεϊτανίδης
MotoGP: Δεν έχει νευρολογική ζημιά ο Πολ Εσπαργκαρό
Ο αναβάτης της Tech3 GASGAS γλίτωσε τα χειρότερα μετά την άσχημη πτώση στο Πορτιμάο.

Τυχερός στην ατυχία του αποδεικνύεται ο Πολ Εσπαργκαρό, που είχε ένα τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του MotoGP Πορτογαλίας.

Ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της Tech3 GASGAS στη στροφή 10 της πίστας του Πορτιμάο (είχε και μία πτώση ακόμα νωρίτερα αλλά χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες), όπου το βίαιο πέρασμα από την αμμοπαγίδα τον έστειλε στις προστατευτικές μπαριέρες.

Δέχθηκε άμεσα φροντίδα από το ιατρικό επιτελείο, με τη διαδικασία να έχει διακοπεί για περίπου μισή ώρα. Δεν έχασε τις αισθήσεις του και μετά από την πρώτη αξιολόγηση της κατάστασής του στο ιατρικό κέντρο της πίστας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Φάρο.

Ενόσω αναμένονται τα αποτελέσματα των περαιτέρω εξετάσεων, ο γιατρός του MotoGP, Δρ Άνχελ Τσάρτε, ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του Εσπαργκαρό, που φαίνεται πως γλίτωσε τα χειρότερα: «Είχε μία βίαιη πτώση, που οδήγησε σε εκτεταμένη πολυτραυματική θλάση, που απλώνεται στη ραχιαία και οσφυϊκή μοίρα, καθώς και το ιερό οστό της σπονδυλικής στήλης. Αυχενικά, είναι τέλεια. Νευρολογικά είναι καλά, δεν έχει χάσει τις αισθήσεις του καμία στιγμή. Δεν χρειάστηκε να τον διασωληνώσουμε αλλά είναι αλήθεια ότι έχει έντονη πνευμονική θλάση. Είχε τις αισθήσεις του και τον προσανατολισμό του. Οι νευρολογικές εξετάσεις του ήταν καλές».

Επίσης, όπως είχε ήδη γνωστοποιηθεί, ο 31χρονος μπορούσε να κινήσει τα χέρια και τα πόδια του δίχως πρόβλημα, με την προσοχή να έχει στραφεί στους μώλωπες στους πνεύμονές του.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!