smart και NVIDIA: Συνεργάζονται πάνω στο... SoC

smart και NVIDIA: Συνεργάζονται πάνω στο... SoC

smart και NVIDIA: Συνεργάζονται πάνω στο... SoC
Από το 2024 όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της smart θα κάνουν χρήση του NVIDIA DRIVE Orin SoC.

Συνεργασία στους τομείς των έξυπνων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσαν η smart και η NVIDIA. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει η premium μάρκα από το 2024 και μετά θα βασίζονται στο ενιαίο σύστημα επεξεργαστών (SoC) του αμερικάνικου τεχνολογικού κολοσσού.

Το υψηλής απόδοσης NVIDIA DRIVE Orin SoC θα επιτρέπει στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist της smart να προσφέρει στους χρήστες αποτελεσματική και «ευφυή» εμπειρία μετακίνησης. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο κέντρο δεδομένων για την έρευνα και ανάπτυξη εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού αλλά και τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε ακόμα: Πότε θα υποδεχτούμε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό smart #1

Το σύστημα NVIDIA DRIVE Orin θα «ακολουθεί» τα ηλεκτρικά smart καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, μέσω ανανέωσης του λογισμικού εξ' αποστάσεων (over-the-air). Το #1 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της smart, που ανήκει πλέον 50/50 στην Mercedes-Benz και την κινεζική Geely. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα φέτος και ένα το 2024.

smart NVIDIA

Photo Credits: smart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!