Σημαντική επένδυση της Yamaha στη βιωσιμότητα

Κώστας Παστρίμας
Σημαντική επένδυση της Yamaha στη βιωσιμότητα
Η Yamaha ενισχύει το πλάνο βιωσιμότητάς της με μια επένδυση σε εταιρεία.

Η Yamaha συνεχίζει δυναμικά να στηρίζει το πλάνο ουδετερότητας εκπομπών CO2 που έχει θέσει μέχρι το 2050 επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, τεχνικές και υλικά. Το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Ταμείου Αειφορίας το οποίο έχει στόχο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα σε ένα βάθος χρόνου 15 ετών επενδύοντας σε νέες επιχειρήσεις.

Η πρώτη επένδυση του Ταμείου Αειφορίας της Yamaha ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες και έχει να κάνει με μια startup εταιρεία, την Andes Ag. Η εταιρεία έχει έδρα τις ΗΠΑ και εξελίσσει μια τεχνολογία ανάκτησης άνθρακα μέσω μικροοργανισμών. Πιο συγκεκριμένα, οι προαναφερθέντες μικροοργανισμοί βρίσκουν εφαρμογή στις καλλιέργειες και μετατρέπουν το ατμοσφαιρικό CO2 σε ορυκτές ενώσεις που δεσμεύουν και αποθέτουν τον άνθρακα μόνιμα στο έδαφος.

Yamaha

Η Andes ιδρύθηκε το 2018 από τον Γκονζάλο Φουενζαλίντ και έχει την έδρα την Καλιφόρνια. Πρόθεσή της είναι να δώσει στους αγρότες «μικροβιακή τεχνολογία», η οποία λέει ότι θα δεσμεύσει το διοξείδιο του άνθρακα και θα αυξήσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών. Σε αντάλλαγμα, η εταιρεία μπορεί να ανακτήσει δείγματα εδάφους και έχει τα δικαιώματα για τις αντισταθμίσεις άνθρακα.

Yamaha

Η δέσμευση άνθρακα είναι κατά κάποιο τρόπο μια μεγάλη ελπίδα για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά είναι επίσης κάτι που βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης και έρευνας.

Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!