Επιτέλους φως στο Kawasaki Eliminator

Κώστας Παστρίμας
Επιτέλους φως στο Kawasaki Eliminator
Η Kawasaki παρουσίασε επίσημα το νέο Eliminator 400 αναβιώνοντας έναν θρύλο των 80's.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Kawasaki μας είχε γεννήσει ελπίδες για την επαναφορά ενός θρυλικού μοντέλου στην γκάμα της. Το Eliminator ήταν ένα cruiser της ιαπωνικής μάρκας το οποίο έγινε πολύ αγαπητό τη δεκαετία του 1980 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία κυρίως στις αγορές της Ευρώπης.

Το 2023 η Kawasaki επιφύλασσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στους φίλους της παρουσιάζοντας επίσημα πλέον την καινούρια Eliminator. Πρόκειται για ένα cruiser το οποίο ακολουθεί την φιλοσοφία των ιαπωνικών μοντέλων με διακριτικό στυλ και ποιότητα. Ο κινητήρας του Eliminator είναι δικύλινδρος σε σειρά 400 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 48 ίππους και 38 Nm ροπής. Το σύνολο τροφοδοτείται από ένα σύγχρονο σύστημα ψεκασμού, ενώ το κιβώτιο είναι 6τάχυτο μηχανικό.

Kawasaki

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω τα οποία συνεργάζονται με ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο. Τα φρένα είναι της Tociko με μία δαγκάνα 310mm μπροστά, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών εμπρός και 16 ιντσών πίσω. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 176 κιλά και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 Km/h.

Kawasaki

Η πολυαναμενόμενη Eliminator 400 στην Ιαπωνία κοστίζει 5.350 ευρώ και για την ώρα δεν προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης. Ίσως μια μεγαλύτερη έκδοση στα 650 κ.εκ. να ταξιδέψει προς τα μέρη μας το δεύτερο μισό του 2023.

Kawasaki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!