Η FIAT κατακτά τη Βόρεια Αφρική

Η FIAT κατακτά τη Βόρεια Αφρική

Κώστας Παστρίμας
Η FIAT κατακτά τη Βόρεια Αφρική
Η FIAT κάνει άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις κατακτώντας αυτήν τη φορά την Αλγερία.

Ο Όμιλος Stellantis και η FIAT έχουν καταφέρει να διεισδύσουν σε πολλές ισχυρές αγορές του κόσμου κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους σε σημεία του πλανήτη που πριν δεν είχαν απήχηση. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της Βόρειας Αφρικής και πιο συγκεκριμένα της Αλγερίας να επενδύσει η FIAT και να παρουσιάσει μια σειρά από επενδυτικά σχέδια στη χώρα.

Η φάση επένδυσης έρχεται σε συνέχεια συμφωνίας που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2022 με την Αλγερινή Αρχή Προώθησης Επενδύσεων, η οποία αφορά στην έναρξη ανάπτυξης βιομηχανικών δραστηριοτήτων, υπηρεσιών after sales και ανταλλακτικών για τη FIAT, καθώς και τη συνολική ανάπτυξη του τομέα του αυτοκινήτου στην Αλγερία. Το πρώτο κύμα επενδύσεων από τη Stellantis και τους συνεργάτες της αναμένεται να φτάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την παραγωγή τεσσάρων μοντέλων.

fiat

Στόχος είναι η διάθεση 6 μοντέλων της FIAT στην αγορά της Αλγερίας, ενώ από τον Αύγουστο του 2023 θα ξεκινήσει η παραγωγή του FIAT 500 στη νέα μονάδα Tafraoui-Oran. Μέχρι το 2026 η μονάδα θα έχει δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας, θα έχει δυνατότητα παραγωγής τεσσάρων μοντέλων της FIAT και δυναμικότητα 90.000 οχημάτων σε ετήσια βάση.

fiat

Ο Ολιβιέ Φρανσουά, CEO της FIAT, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα γιορτάζουμε την επιστροφή της FIAT στην Αλγερία. Μια θρυλική μάρκα με τεράστια ιστορία και παγκόσμια απήχηση. Από το 1899 η αποστολή της μάρκας μας δεν έχει αλλάξει. Αυτή είναι να προσφέρει έξυπνες και προσιτές λύσεις αυτοκίνησης. Το 500 Hybrid είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί εδώ, θα ακολουθήσει το Doblo, αλλά και ένα μοντέλο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των σχεδιαστών μας. Από σήμερα, τα 500 Hybrid, 500Χ, Tipo, αλλά και τα επαγγελματικά Doblo, Scudo και Ducato είναι διαθέσιμα, ώστε κάθε αγοραστής στην Αλγερία να μπορεί να βρει το FIAT που ταιριάζει στις ανάγκες του».

fiat

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!